Udovičić: Privatizacija Zvezde i Partizana je neizbežna

- Privatizacija je neizbežna. Čeka se nova vlada, a za to vreme veoma intenzivno radimo. Zakonski predlozi su skoro spremni - rekao je Vanja Udovičić na sastanku u Sofiji sa bugarskom ministarkom omladine i sporta

  • 11

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je privatizacija u sportu neizbežna i da će ta tema biti pokrenuta nakon formiranja nove vlade.

- Privatizacija je neizbežna. Čeka se nova vlada, a za to vreme veoma intenzivno radimo. Zakonski predlozi su skoro spremni. Obišli smo celu Srbiju i razgovarali o privatizaciji. Analiziramo modele i u regionu i Evropskoj uniji, jer želimo da iz svih primera izvučemo najbolje i da izbegnemo greške koje su drugi pravili - rekao je Udovičić na sastanku u Sofiji sa bugarskom ministarkom omladine i sporta Marijanom Georgijevom s kojom je razgovarao o iskustvima Bugarske u procesu privatizacije u sportu.

On je naglasio da je privatizacija način za ozdravljenje srpskog sporta kroz privlačenje zdravog kapitala.

- Ona će se desiti hteli to neki ili ne. Jasna je politička volja da se konsolidacija finansijskog i ekonomskog sistema koja se dešava na nivou cele države, dogodi i u sportu. Želimo transparentan i pravedniji sistem, sa jačom ulogom privatnog sektora. Cilj je da iz tog procesa klubovi izađu zdraviji, a država i novac poreskih obveznika zaštićeni od neracionalnog trošenja, da se zna odgovornost pojedinaca i način na koji se ophodi s državnom svojinom - istakao je ministar Udovičić.

Udovičić će se u naredna dva dana sastati i sa kolegama zaduženim za oblast sporta u Rumuniji i Poljskoj, sa kojima će razgovarati o iskustvima njihovih zemalja u privatizaciji sistema sporta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagita

    8. april 2014 | 17:14

    Dosta je bilo! Stvarno su presli svaku granicu. Navijaci lome, pale, unistavaju, a mi placamo! Igraci se svadjaju, kupuju nove automobile i uzivaju na odmorima, a mi opet placamo! Deca nam umiru,deca nam oboljevaju jos vise! A pomoci nigde nema. Stvarno je dosta! J..o sport ako se sveo na dva kluba.

  • TODE

    8. april 2014 | 15:47

    Ne samo zvezde i partizana nego privatizacija svih drzavnih klubova u svim sportovima!

  • Brzi

    8. april 2014 | 16:44

    Privatizacija jedino resenje!! Bruka je sto se tice fudbala da nemamo tim za Evropu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA