Vučić: Neću da vodim Srbiju poznatu po bankrotu!

- Neko drugi mora da ispravlja njihove brljotine, zapalo mi je da budem predsednik vlade, a neću da Srbija bude poznata po bankrotu i propasti i tome da nema ekonomske budućnosti i zapošljavanje - kaže lider SNS-a i budući premijer Srbije

  • 10

Budući premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je ljut na one koji pričaju o smanjenju plata umesto o tome koliko su zaradili i da će se ukoliko dođe do socijalnog bunta zbog najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru skloniti da se izabere nekog drugog koji ima bolje rešenje.

On je onima kojima ne odgovara plata u javnom sektoru poručio da idu u privarni.

On je kao jedan od glavnih planova nove vlade najavio reforme u javnom sektoru i uporedio javni i privatni sektor s punijom i mršavom damom.

- Ili kao što je to Bibi (Benjamin) Netanjahu u Izraelu poredio: privatni sektor je onako jedna zgodna dama, a sa druge strane je jedna punija dama - javni sektor zajedno sa penzijama. Izvinite, ali moraćemo malo da držimo dijetu da bi se izjednačili sa ovom drugom damom koja je značajno ispred nas i mnogo više doprinosi napretku - rekao je Vučić.

On je kazao da neće da vodi Srbiju poznatu po bankortu.

- Može svako da se buni, ali privatni sektor izdržava javni. I šta sa socijalnim buntom? Treba li da se uplašim nečega? Nisam se rodio u fotelji, na rešenju radim 19 sati dnevno. Samo juče sam pričao sa šest stranaca o tome kako da nađemo lek za našu bolest - kazao je Vučić i pozvao sve koji imaju bolje rešenje da mu ga ponude.

On je kritikovao ponašanje vlasti pre pet ili šest godina kao veoma neozbiljno i neodgovorno, jer je, tvrdi, trebalo da se uhvati u koštac sa krizom a rezovi bi tada bili skoro neprimetni, a ovako su Srbiju doterali skoro do situacije u kojoj se nalazi Grčka.

- Neko drugi mora da ispravlja njihove brljotine, zapalo mi je da budem predsednik vlade, a neću da Srbija bude poznata po bankrotu i propasti i tome da nema ekonomske budućnosti i zapošljavanje - rekao je Vučić.

On je kazao da neće da pravi "potemkinova sela" povećavajući plate i penzije dok privatni sektor propada, a BDP pada iz godine u godinu.

- Svako može da kaže šta hoće, evo dajte mi rešenje kome da uzmem, ali ne mogu da se složim sa tim da uzimam od privatnika, jer oni izdržavaju javni sektor - poručio je Vučić.

Vučić je prisustvovao svečanosti povodom početka gradnje fabrike Dr Etker u Šimanovcima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    9. april 2014 | 16:23

    Jedan od načina uštede je da prestanete da pomažete strance koji dolaze u Srbiju...Plaćate im doprinose za zaposlene, dajete im besplatno zemljište... malo li je što dobijaju najjeftiniju radnu snagu u Evropi? Za 250-300 evra niko neće da radi osim nas i Kineza, a mi smo im ovde na dohvat ruke...Naš privatnik nema nikakve povoljnosti, oguliste nam kožu sa leđa a strance milujete po kosi. Takvom politikom i ja mogu da privučem investitore

  • Dejan

    9. april 2014 | 15:08

    Ja imam resenje...ukini plate!

  • iznogud

    9. april 2014 | 16:34

    prvo pogledaj koliko se snsovaca ubacilo u javne sluzbe,koliko je dsovaca tamo ostalo...kad izbacis te revolucionare onda kreni i vidi kakva su pravila u privatnom sektoru pa polako napred a ne odmah produzi radni staz da ti starci rade dok omladina nema uslova za bilo sta,sve fondove koji su bili drustveni prevedi u privatne pa kad dodjem pred penziju raspolazem svojim novcem kako ja hocu,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA