DAČIĆ: Neću voditi pregovore o Kosovu

- Postoji dogovor da je to pitanje na premijerskom nivou tako da će to raditi novi premijer Srbije, Vučić - rekao je lider Socijalističke partije Srbije

  • 8

Predsednik tehničke Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, posle konstituisanja nove vlade, on neće voditi pregovore o Kosovu, a povodom najava da će biti ministar spoljnih poslova dodao da o mestima u budućoj vladi još nije razgovarano.

 

- Ja neću voditi pregovore o Kosovu jer postoji dogovor da je to pitanje na premijerskom nivou tako da će to raditi novi premijer Srbije Vučić - rekao je Dačić novinarima.

 

On je dodao da će u tim pregovorima učestvovati koliko god može i ukoliko bude pozvan da pomogne.

 

Dačić je podsetio da je do sada bilo više od 30 sastanaka o Kosovu u Briselu.

 

 

Povodom nastavka razgovora o vladi, Dačić je rekao da sa Vučićem razgovara svaki dan po nekoliko puta jer, kako je rekao, rade zajedno.

 

Prema njegovim rečima, on i Vučić su juče i prethodnih dana razmatrali razne teme dok se istovremeno u javnosti pravi spektakl kada će i da li razgovarati.

 

- Srbija ima mnogo problema na koje je neophodno što pre dati odgovore - istakao je Dačić i dodao da za sada nema ništa novo kada je reč o tim razgovorima.

 

Na pitanjima o resorima u budućoj vladi, on je odgovorio da do sada nije bilo reči o tome nego o konceptu buduće vlade i da li će u toj vladi učestvovati još neko sa strane osim većine koju ima SNS.

 

 

Dačić je ponovio da je spreman za razgovore o tome, ali je dodao da će o konkokretnim pitanjima biti reči posle predstojeće sednice organa SNS.

 

Sigurno je da su, dodao je on, za ovaj vikend najavljeni razgovori o programu i idejama koje bi bile korisne a ''mi nećemo biti kočnica za taj program koji bi prema Vučićevim rečima trebalo da bude zajednički''.

 

Kada je reč o mestima u budućoj vladi i o tome da li će koalicija oko SPS nešto tražiti, Dačić je izjavio da je sada ''čista situacija'' jer je SNS osvojila apsolutnu većinu.

 

- Pitanje je da li ima potrebe da pomognemo i šta bi Vučiću, kao budućem premijeru, s moje strane i od SPS u toj pomoći najviše značilo - rekao je Dačić.

 

 

Na pitanje da li ćemu biti teško da iz policije pređe u diplomatiju ukoliko budu ostvarene nezvanične najave da bi mogao da vodi Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je rekao da je on političar, a ne policajac i dodao da nije bio oduševljen ni kada ga je ranije DS predložila za ministra unutrašnjih poslova.

 

- O toj temi još nije razgovarano - rekao je Dačić.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Русија

    12. april 2014 | 16:06

    Vi ste vas zadatak obavili... Fuj

  • Matrixx

    12. april 2014 | 16:54

    Progovori su, sine, davno zavrseni! Zalosno je sto narod pravite budalama, ali sami smo sebi krivi!

  • стрептомицин

    12. april 2014 | 16:58

    Како си их до сада водио, у знак захвалности ћеш сигурно добити улицу или трг у Приштини. А нама остаје да видимо има ли ко гори да настави?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA