TOP 5 najluđih Šešeljevih istupa u Hagu! (VIDEO)

Nisam ja veverica, bolje bi me bilo uporediti sa aždajom*** Da mi se isplati odšteta od dva miliona evra za bezrazložni pritvor, pa da idem kući*** Samo me ometajte, pa ćete morati da pojedete sva g... koja ste i zasrali*** Obratiću se za pomoć mojim prijateljima Kim Džong-Ilu i Ahmadinedžadu

  • 4

Lider SRS Vojislav Šešelj izneo je u dva dana završnu reč na suđenju koje se u Haškom tribunalu vodi protiv njega za zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine, tokom kojeg je kao argument "potegao" i slučaj glumca Žarka Lauševića, nazvavši ga ubicom Srba.

Kao i obično, Šešelj je posegao za arsenalom sočnih izraza, pa je haškim tužiocima poručivao da se ponašaju kao plaćenici koji ratuju u Africi, prozivao tužilaštvo da nije normalno, Haški sud i njegove metode upoređivao je sa Staljinom, Hitlerom i njegovim generalima Hesom i Geringom...

Dok ne vidimo šta je spremio za kraj, podsećamo vas na najveće bisere lidera SRS.

Šešelj je prigovarao da u pritvoru dobija "hranu koju ni svinje ne bi jele", pa se zato hrani konzervama i čokoladom, od kojih se ugojio. Nije se ustručavao čak ni da donese upakovan pritvorski ručak u sudnicu i traži od predsedavajućeg da ga primi kao dokaz. Ili makar proba. Zbog njegovih tvrdnji da ga truju u pritvoru sud je sproveo testove krvi na dve hiljade potencijalnih otrova. Svi su bili negativni.

"Muvao" je vojvoda stražarke, vređao sud i sudije, žalio se, branio, zabavljao, pretio... Blokiralo je tužilaštvo njegov sajt, pa nije prezao ni da "pripreti" svojim bliskim prijateljima poput Uga Čaveza, Kim Džong-Ila ili Ahmadinedžada, jer:

- Mene možete da ubijete, ali moj sajt je nauništiv!

Poslednjih nekoliko meseci postupka obeležili su Šešeljevi ozbiljniji zdravstveni problemi, koje je iskoristio kao povod za iznošenje tvrdnji da američka, britanska i francuska obaveštajna služba godinama "kontrolišu njegovo zdravlje", te da sumnja da se radio-talasima utiče na rad njegovog srca. Svojevremeno, Šešelj je izjavio da se više moli za zdravlje sudija nego za sopstveno.

- Da me pogrešno ne shvatite, molio sam se za vas samo zbog brzine procesa - poručio je vojvoda.

Tokom procesa Šešelj je tvrdio da njegovoj "besmrtnoj duši ne mogu ništa", a ako ipak umre, to će najverovatnije biti od smeha. Od Tribunala je tražio odštetu od dva miliona evra, jer su mu narušena prava - od uskraćivanja dokumenata napisanih ćirilicom, do "prava na fotokopiranje". Podneo je 500 podnesaka napisanih ćirilicom. Nacionalno pismo inspirisalo ga je i na najveći hit njegove odbrane:

D. Pakledinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA