Pastor: Imaćemo državne sekretare u više resora

Lider SVM-a je, sumirajući razgovore sa liderom SNS-a, izjavio i da postoji mogućnost da SVM delegira ambasadora u nekoj od "značajnijih zemalja"

  • 1

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da će ta stranka u novoj Vladi Srbije imati državne sekretare koji će se baviti infrastrukturom, poljoprivredom, privredom, socijalnim pitanjima i zdravstvom.

Pastor je na konferenciji za novinare u Subotici, sumirajući ishod razgovora sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, rekao da su to ključne oblasti za razvoj države u predstojećem periodu, i dodao da će koalicioni sporazum sa SNS-om biti potpisan sredinom sledeće nedelje.

On je rekao da ta stranka ne želi potpredsedničko ili ministasko mesto u vladi, iako joj je to bilo ponuđeno u razgovorima sa SNS-om.

Kada je reč o ulozi SVM-a u Skupštini Srbije, Pastor je rekao da ta stranka nije zainteresovana za mesto predsednika ili potpredsednika parlamenta, ali je zato zatražila da ima članove u više skupštinskih odbora i potpredsednička mesta u odborima za poljoprivredu i evrointegracije.

Pastor je naveo da je SVM zainteresovan i za pozicije u državnim preduzećima i organima, što će biti precizirano u narednim danima i nedeljama, kao i da postoji šansa da ta stranka da stručnjaka koji će biti u najužem timu budućeg premijera Aleksandra Vučića.

- Time bi imali mogućnost da promovišemo projekte koji su zajednički i projekte koji su za nas od posebnog značaja. O tome sa prethodnim partnerima nismo mogli da razgovaramo i da se dogovorimo - rekao je Pastor.

Lider SVM-a je kazao i da postoji mogućnost da ta stranka delegira ambasadora u nekoj od značajnijih zemalja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA