VUČIĆ: Gubitaši, živeli ste kao bubreg u loju, dosta je bilo!

Predsednik SNS-a rekao je da srpska javna preduzeća prave gubitke, iako imaju monopolski položaj, navodeći primer "Srbijašuma" i Državne lutrije Srbije

  • 47

Predsednik SNS Aleksandar Vučić kritikovao je danas ponašanje menadžmenta u javnim preduzećima, ističući da "oni ne rade za svoja privatna preduzeća već za državu" i poručio da ne mogu da žive kao bubreg u loju dok građani jedva preživljavaju.

Vučić je, obraćajući se članovima Glavnog odbora stranke, rekao da srpska javna preduzeća donose gubitke, iako imaju monopolski položaj, navodeći primer "Srbijašuma" i Državne lutrije Srbije.

- Za tri godine uspeli su u Državnoj lutriji da naprave gubitak od 1,5 miliona evra, to je jedinstven slučaj u svetu, na celoj kugli zemaljskoj, kao i Srbijašume. Imate kocku pod svojom kontrolom i imate gubitak, imate šume kao prirodni resurs, i u gubitku ste, kako je to moguće - upitao je Vučić.

On je rekao i da država na ovaj ili onaj način upumpava 150 miliona evra u Železnice, a da preduzeće posluje s gubitkom te "železnicu de facto nemamo".

Govoreći o poslovanju EPS-a, Vučić je objasnio da menadžment tog preduzeća tvrdi da ima dobitak od 200 milijardi, ali da, kad im se kaže da taj novac prebace države, "odgovaraju da nemaju keš".

- Kažete im dajte za sledeću godinu, odgovaraju - za sledeću godinu planiramo gubitke. A šta je bilo od razvojnih projekata, investicija - ništa - naveo je Vučić, dodajući da je slična situacija u svim preduzećima.

Pomenuvši direktore koji od države pokušavaju da sakriju gubitak, da bi imali više para za sledeću godinu, umesto da daju novac u budžet, Vučić je poručio:

- Pa niste postavljeni tamo da biste vodili svoje firme, već da bi za državu donosili pare, a ne da živite kao bubreg u loju, dok građani nemaju - zaključio je Vučić.

Navodeći da nije normalno da su plate u javnim preduzećima dva puta veće nego u privatnim, i to ne zato što su zaposleni tu pametniji, već što je država omogućila monopol, Vučić je rekao da se ne plaši pretnji štrajkom i sindikatima, a ni socijalnog bunta, jer mu je savest čista.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. april 2014 | 21:45

    Sta ce dobiti ovaj napaceni narod ako se smanje plate u javnom sektoru,nista nece dobiti,jedino ce dobiti SNS politicke poene.Moj savet gospodine Vucicu,sprecite pljacke koje su ogromne imu tu mnogo para,ja od solidarnog poreza nista nisam video boljeg zivota,a sigurno necu videti ni od skidanja plata.Sto se tice privatnog sektora tu su radnici klasicni robovi,a privatnici zive sjajno.ako ce se izjednacavati javni i privatni sektor,onda povecajte plate radnika koji rade kod privatnika,sve drugo je nista.

  • Privatnik

    15. april 2014 | 21:00

    Drzim svoju firmu I radim po 12sati dnevno. Moj radnik radi od8-3 nekada ostane I do 4, I ponekad radi I subotom. Plata mu je od 30do 50000, u zavisnosti od profita. Ja kao vlasnik ne mogu da izguram 100000 kada ima najvise posla, a neki mesec jedva I minimalac, pa racunajte koliko moja satnica izadje. Da mi neko ponudi posao u EPSu, bez razmisljanja bi prihvatio, jer imaju u proseku 70-80000, sigurnost I Bogovsko radno vreme.

  • Igh

    15. april 2014 | 18:20

    Uradi nesto onda dosta price vec skoro 3 godine si na vlasti a samo pricas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA