SELAKOVIĆ: Pravimo vladu nacionalnog spasa

Potpredsednik SNS rekao je da će na čelu nove vlade, posle više od 10 godina, biti "izuzetno jaka politička figura"

  • 22
Nikola Selaković, Miljko Radisavljević Foto: Milena Đorđević

Potpredsednik SNS Nikola Selaković kaže da je situacija u Srbiji takva da naprednjaci, i pored velike izborne pobede, moraju da prave "vladu nacionalnog spasa".

Prema njegovim rečima, to će biti prva vlada, posle više od 10 godina, na čijem čelu će biti "izuzetno jaka politička figura".

Selaković je, gostujući na RTS, rekao da je dobrim delom izvesno koje će stranke ući u vladu, budući da su finalizovani gotovo svi detalji sa SVM, koja će imati državne sekretare, da se čeka da SPS na svojim stranačkim organima donese odluku o ulasku u vladu, a da je "suverena odluka NDS da sebi zatvore vrata".

On je rekao da će i SPS najverovatnije biti u vladi, ali nije govorio o detaljima, navodeći da "neke od detalja ne zna, a da ne želi da iznosi delimične podatke".

Upitan da li će biti potpisani klasični koalicioni sporazumi, Selaković je rekao da je već najavljeno da će sredinom sledeće sedmice biti potpisan koalicioni sporazum sa SVM i da pretpostavlja da će tako biti i sa drugim partnerima.

Upitan da li će funkcioner NDS Miodrag Rakić biti u vladi, Selaković je podsetio da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić ranije jasno rekao da se neće parcijalno razgovarati ni sa kim iz NDS ili neke druge stranke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    16. april 2014 | 09:17

    Al'talasa,pa talasa - nema nama spasa!...

  • KaleBrdo

    16. april 2014 | 00:08

    Jeste, spasavaj se ko može. U pravu je bio Rale u Utisku nedelje, koji će vam bilo ko, sem vas samih, u vladi? Jeste pobedili? Jeste. Bolje konstruktivna opozicija, nego poslušnička. Brže ćete donositi zakone, nema opstrukcije i nesporazuma. Stvarno ne razumem čemu ovaj cirkus.

  • Marakana

    16. april 2014 | 00:04

    Ako treba sps da nas spašava, bolje da nas nema!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA