Vukomanović: Rotiranje predsedavajućeg znak dobre volje SNS-a

- Mislim da je to nešto sto će otvoriti prostor da parlamentarno, zakonodavno telo ojača kao institucija - rekla je potpredsednica SPS-a, komentarišući ideju o rotirajućem predsedniku parlamenta

  • 6

Potpredsednica SPS-a i dosadašnja šefica poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije, Dijana Vukomanović, izjavila je danas da je ideja o rotirajućem predsedniku parlamenta znak dobre volje SNS-a da demokratizuje parlament i ojača kontrolnu funkciju te institucije.

Vukomanović je novinarima u parlamnetu rekla da ipak još treba obaviti još jedan krug političkih i analitičkih konsultacija, jer je to novina u političkom sistemu.

- Mislim da je to nešto sto će otvoriti prostor da parlamentarno, zakonodavno telo ojača kao institucija - rekla je Vukomanović novinarima posle sednice Kolegijuma na kojoj se govorilo o toj ideji.

Ona je navela da bi u tom slučaju predsednike parlamenta dali SNS, SPS, NDS I DS I da bi se rtotirali po principu “opozcija-vladajuća stranka”.

Vukomanović je navela da SPS ima kandidata, ali da je na liderima stranka da obave još jedan krug konsultacija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    17. april 2014 | 09:27

    Vukomanović je bila moj favorit za jednog od ministara. Verujem da će njen kvalitet prepoznati u narednom periodu.

  • Oleg

    17. april 2014 | 08:58

    Meni je ova Vukomanovicka uvek bila simpaticna. Odmerena i kulturna žena.

  • Todor

    17. april 2014 | 09:26

    Ojačavanje parlamentarnog, zakonodavnog tela predstavlja pomak i integraciju stranaka u jednu veliku stabilnu koaliciju koja će dovesti do stabilizovanja Srbije i ojačanja ideje ulaska iste u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA