DAČIĆ: Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova!

- Članstvo u EU je glavni prioritet spoljne politike naše zemlje - kazao Ivica Dačić na prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova i dodao da se Srbija potpisivanjem sporazuma u Briselu o Kosovu jasno opredelila na put dijaloga, mira i pregovora

  • 37

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić priredio je danas prijem za diplomatski kor povodom stupanja na dužnost i poručio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će sva otvorena pitanja biti rešavana kroz dijalog pod okriljem Evropske unije.

Obraćajući se članovima diplomatskog kora, Dačić je rekao da su spoljnopolitički prioriteti nove Vlade Srbije - nastavak procesa evrointegracija, nastavak dijaloga Beograda i Prištine, uz primenu svih do sad postignutih sporazuma, produbljivanje regionalne saradnje, ekonomski oporavak i nastavak unutrašnjih reformi.

- Članstvo u EU je glavni prioritet spoljne politike naše zemlje - rekao je on na prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, što se tiče Kosova i Metohije, Srbija se potpisivanjem sporazuma u Briselu jasno opredelila za put dijaloga, mira i pregovora.

On je naveo i da, iako je članstvo u EU naš glavni spoljnopolitički prioritet, Srbija želi da razvija odnose i saradnju i sa drugim zemljama u svetu, naročito sa, kako je naglasio, prijateljskim.

- Vaše prisustvo i angažovanje je dragoceno - rekao je Dačić, obraćajući se brojnim predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija i institucija u Beogradu.

- Želim vam da šaljete lepe vesti o Srbiji, ne zato što nas volite, već zato što nećete imati razloga za loše vesti, a mi ćemo učiniti sve da ih i ne bude - zaključio je šef srpske diplomatije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA