VUČIĆ: Tražiću podršku Nemačke da Srbija uđe u EU 2020!

- Za mene je to u profesionalnom smislu najvažniji dan u životu i jedan od važnijih dana za Srbiju. Idem u Berlin na poziv kancelarke Merkel i to je za mene velika čast, obaveza i odgovornost - izjavio je premijer Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se posebno pripremao za sutrašnji susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i dodao da je svestan da je njegov odlazak u Berlin od istorijskog značaja za Srbiju i predstavlja prekretnicu u razvoju države.

Vučić će, kako je rekao u intervjuu za Alo, Merkelovoj reći da je Srbija spremna da ispuni sve što je obećala, a od nje zatražiti podršku Nemačke da naša zemlja 2020. godine postane punopravna članica Evropske unije.

- Za mene je to u profesionalnom smislu najvažniji dan u životu i jedan od važnijih dana za Srbiju. Idem u Berlin na poziv kancelarke Merkel i to je za mene velika čast, obaveza i odgovornost. Ono što sam mogao da zaključim iz reči kancelarke, i na tome joj hvala, jeste da je ona poštovala nečiju odlučnost i hrabrost da se krene u nešto što je Srbija davno obećala, a nije mogla ranije da uradi iz različitih političkih razloga, a to je da ispunjava i drži reč koju je ranije dala međunarodnim faktorima - kaže premijer Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvatski sin

    11. jun 2014 | 00:50

    I nama da nije Njemaca nebi nikad usli

  • Stevan

    11. jun 2014 | 09:20

    A tko Vam daje pravo premjeru da tako govorite, ne pitajuci narod sto on zeli, a ne zeli sigurno NATO, a on Vam je uslov za bilo kakve razgovore o EU. Narod nije zaboravio 78 dana besomucnog bombardovanja i unistavanja Srbije i tog naroda upravo od strane zlocinacke vojne alijanse, koju zelite na mala vrata da uvedete na teritorij drzave Srbije... Oprostite premjeru taj mandat nemate !!!

  • Db777

    11. jun 2014 | 09:46

    Kad budete ukapirali da nas smatraju nizom rasom, shvaticete da nam nista dobro ne moze doci od Nemacke. Kad je vec tamo nek pomene ratnu odstetu za II sv rat, bombardovanje `99...ako sme! Mada oni su ga i postavili, Kosovo i Metohija nezavisni, prodati Telekom, Eps, dokrajciti ionako propalu privredu, uvuci Srbiju u Nato... I dalje ne mogu da shvatim da 95% ovog naroda pati od amnezije ili je jednostavno glup pa prihvata ko tele sve sto mu se servira...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA