Vučić: Dobro sam, kao i uvek u Rusiji! (VIDEO)

Premijer Vlade Srbije počeo je razgovor s predsednikom ruske vlade, nakon čega će im se pridružiti delegacije. U delegaciji koju predvodi premijer Srbije su i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, ministar privrede Dušan Vujović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 31

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsednikom ruske vlade Dmitrijem Medvedevom.

Premijeri prvo razgovaraju tet-a-tet, a potom će im se pridružiti i delegacije. Razgovori su počeli pitanjem Dmitrija Medvedeva Aleksandru Vučiću kako je raspložen, na šta je predsednik srpske vlade odgovorio na ruskom: "Veoma dobro, kao i uvek u Rusiji".

Na početku susreta u rezidenciji premijera Rusije u Gorkom nedaleko od Moskve, Medvedev je izrazio zadovoljstvo zbog Vučićevog dolaska u Moskvu.

U delegaciji koju predvodi Vučić su i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, ministar privrede Dušan Vujović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Dvojica premijera razgovaraće o bilateralnim odnosima, trgovinsko-ekonomskoj saradnji, uključujući realizaciju velikih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata.

Biće reči o kreditima u sektorima finansija, transporta, industrije, poljoprivrede, humanitarnih pitanja i kulture, navodi se u saopštenju ruske vlade.

Premijeri će se posle sastanka obratiti medijima.

Vučić će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadranka

    7. jul 2014 | 15:20

    Zbog specificnosti odnosa izmedju dve drzave koje su vezane prijateljskim i bratskim vezama, ova poseta ce doci u interesu relaksiranja odnosa dve drzave.

  • Mladjan

    7. jul 2014 | 14:27

    Ovi razgovori ce samo potvrdi dobar prijateljski odnos nasih dveju zemalja i ucvrstiti dalju saradnju.

  • LUCIJA NIS

    7. jul 2014 | 14:46

    Sastanak sa Medvedevim je veoma bitan za nasu zemlju, i za nase ekonomske interese i razvijanje trgovinskih veza sa Rusijom. Treba prosiriti medjusobnu trgovinu i saradnju podici na visi nivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA