Avionom ruše Srbiju: EU traži da osudimo Rusiju?!

Posle rušenja malezijskog aviona i ubistva skoro 300 ljudi, isteklo je vreme neutralnosti, pa srpska vlast mora da zauzme jasan stav

Evropska unija će od Srbije uskoro zatražiti da osudi zločin proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, rušenje malezijskog aviona. Zatražiće i pridruživanje politici Brisela koji je Moskvi uveo sankcije.

Posle rušenja malezijskog aviona i ubistva skoro 300 ljudi, isteklo je vreme neutralnosti, pa srpska vlast mora da zauzme jasan stav, prenosi Informer reči drugog čeoveka najmoćnije zapadne ambasade u Beogradu.

- Srbija mora da osudi zločina ako hoće u EU. Srbija može i da to ne uradi, ali onda više neće moći da računa na podršku Zapada. Ako srpska elita odluči da se u potpunosti okrene Moskvi i to je u redu, ali vi morate biti svesni posledica takve odluke - kaže ovaj izvor.

U kabinetu šefa diplomatije Ivice Dačića kažu da se u našoj politici, uprkos svemu, neće ništa menjati.

Zamenik Odbora za evropske integracije Laslo varga smatra da će pritisci rasti, ali da je teško reći šta bi blokada mogla da znači.

-Moguće je da se odloži početag otvaranja prvog poglavlja u pregovorima, što bi usporilo dijalog s EU. Srbija u tom slučaju odlaže dve do dve  i po milijarde evra, koliko bi joj bilo na raspolaganju kao članici EU - ističe Varga i dodaje da bismo u slučaju da podržimo EU imali političke i trgovinske probleme sa Rusijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simic Dragan

    22. jul 2014 | 07:46

    Ocete politicari u EU. Sada lepo skinite gace.... Narod nece EU dajte referendum

  • misa

    22. jul 2014 | 08:01

    Dosta tog siledjiskog ponasanja! Jos ce da nam traze da se odreknemo pravoslavlja!!!!

  • V m.!!

    22. jul 2014 | 06:09

    Ovo je sodoma i gomora...hitler je bio mala maca za ove.Poceo rat,napravio sta je napravio 5.g.i gotovo. Zalosno sto je pobio tolike ljude ali i ovi ubijaju!! sistematski ruse sve na putu do rusije. Licemerje i dvostruki arsini prave od ljudi neljude a stoka dobija epitete ljudstva....Amerika, zlo covecanstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA