Verbić: Ne bih da se hvalim, ali sam za čistu peticu!

- Svakako ću zvučati neskromno, ali bih sebi dao pet za ono što smo moj tim i ja uradili za prvih 100 dana Vlade. Verujem da se sve ne vidi spolja i da nije sve interesantno javnosti. Ali oformio sam tim koji zna šta radi, ima energije, i bez obzira na ogromna očekivanja i velike teškoće, rešava probleme. Ako ni zbog čega drugog, sebi bih dao najvišu ocenu baš zato što sam uspeo da oformim tim u koji imam potpuno poverenje i za koji verujem da će tek dati rezultate - rekao je ministar prosvete

  • 18

Ministar prosvete Srđan Verbić, u intervjuu za današnji "Kurir", dat uoči prvih 100 dana Vlade, kaže da za svoj dosadašnji rad zaslužuje - najvišu ocenu.

- Svakako ću zvučati neskromno, ali bih sebi dao pet za ono što smo moj tim i ja uradili za prvih 100 dana Vlade. Verujem da se sve ne vidi spolja i da nije sve interesantno javnosti. Ali oformio sam tim koji zna šta radi, ima energije, i bez obzira na ogromna očekivanja i velike teškoće, rešava probleme. Ako ni zbog čega drugog, sebi bih dao najvišu ocenu baš zato što sam uspeo da oformim tim u koji imam potpuno poverenje i za koji verujem da će tek dati rezultate - rekao je Verbić.

On u intervjuu otkriva da mu premijer Aleksandar Vučić zamera što je previše realističan kad daje izjave, ali i da mu puls "skače" i na 200 otkucaja otkako sedi u Nemanjinoj 11.

Na pitanje da li ima podršku premijera u radu, on je odgovorio da sa njim za sada ima apsolutno najkorektniji mogući odnos.

- Zamera mi što sam previše realističan, što sam smrknut kad dajem izjave i pričam o rešavanju problema, a ne dajem nadu i obećanja - rekao je on.

- Priznajem - nastavio je ministar "više volim da budem realističan, ali i ne volim da dajem obećanja koja ne mogu da se ispune. U svakom slučaju, shvatam koliko je važan momenat davanja optimištičnijeg pogleda na svet i ne bih se prihvatio ovog resora da ne mislim da na kraju mandata neko neće reći da je došlo do pomaka u prosveti. Eto, očekujte od mene optimističnije izjave - rekao je ministar Srđan Verbić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    31. jul 2014 | 10:10

    Za 5 na fakultetu.Ministar na svako pitanje ima odgovor da on nije nadlezan.

  • Apolitičan_lik

    31. jul 2014 | 09:47

    Fakultetski obrazovan lik... Za čistu peticu, al' na fakultetu :)

  • Siniša Živković

    31. jul 2014 | 10:56

    Jedna od najizrazitijih osobina mladih, novokoponovanih pevaljki jeste - samohvalisanje. Mator sam čovek, i samim tim imam dosta iskustva, ali nikada nisam sreo umnog čoveka koji sam o sebi priča u superlativima. Ako ništa drugo, to je vrlo neukusno i svakako ne priliči nijednom ministru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA