Ako ne uvedemo sankcije Rusiji, EU nam uvodi vize?

U Briselu smatraju da bi uvođenje viza moglao da dramatičo promeni raspoloženje srpskog javnog mnjenja i da vlast u Srbiji nikako ne bi smela da se kocka s tim pitanjem

Ukoliko Vlada Srbije ne uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu najkasnije do 1. septembra, Evropska komisija pokrenuće proceduru za skidanje Srbije sa bele šengen liste.

Kako piše Informer, to bi značilo da će građanima od 1. januara 2015. ponovo biti potrebne vize za putovanje u zemlje Evropske Unije.

Pored ove mere, briselska administracija sprema i druge, kao što su uskraćivanje svake novčane pomoći i potpuna blokada pregovora o pridruživanju.

U Briselu smatraju da bi uvođenje viza moglao da dramatičo promeni raspoloženje srpskog javnog mnjenja. Oni smatraju da vlast u Srbiji nikako ne bi smela da se kocka s tim pitanjem, kao i da je "vizni pritisak" najefikasniji metod za okretanje Srbije protiv Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adnan

    2. avgust 2014 | 00:39

    E sad su preterali sa ucenjivanjem? Njima treba okrenuti ledja zauvek, tako su i zasluzili, a braca Rusi to treba stvarno da cene i da nas za uzvrat okite malo ili malo vise sa NUKLEARNIM ORUZJEM ! Bilo bi i njima lakse tako !

  • Stevan

    2. avgust 2014 | 00:42

    MA, NEK UVODE STO GOD HOCE "DOSTA JE BILO TIH UCENA" TO PRIJATELJI SRBIJE NE RADE... NISU PRIJATELJI NIKADA NI BILI, NECE TO NIKADA NI BITI...

  • Perica

    2. avgust 2014 | 00:44

    Nek uvedu vize i nikad onda u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA