VUČIĆ I PASTOR POSTIGLI DOGOVOR: Koncentraciona vlada u Vojvodini, pa izbori

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i lider SNS-a saglasili su se o ideji da je u Vojvodni potrebno formirati programsku, odnosno koncentracionu vladu svih stranaka

  • 13

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor rekao je da se sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem saglasio o ideji da je u Vojvodni potrebno formirati programsku, odnosno koncentracionu vladu svih stranaka, koja bi imala oročen mandat.

Pastor je za agenciju Beta, nakon razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da su se složili da bi ta programska ili koncentraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje treba da obavi, kao i rokove za taj posao.

- Nakon toga bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora - kazao je Pastor i dodao je da se sa Vučićem složio da postoji nekoliko prioritetnih pitanja kada je reč o funkcionisanju Vojvodine.

Precizirao je da je reč o potrebi da se reše pitanja finansiranja Vojvodine, pitanja njenih nadležnosti, kao i pitanje sprovođenja novog Statuta te pokrajine.

Pastor je najavio da sada slede razgovori sa svim akterima na političkoj sceni Vojvodine.

- Nakon toga, ako se za to ukaže spremnost političkih aktera, treba da se zakažu i počeci oficijelnih razgovora. Mislim da to može da bude realno u narednih mesec dana - rekao je Ištvan Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine.

Na vlasti u Vojvodini je koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok je SNS u opoziciji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kleopatra

    19. avgust 2014 | 09:41

    Bolje sutra Vojvodina je zasluzila,jer dugi niz godina ju je iscrpljivala i unistavala vlast Pajtica..sada ce ponovo doci nada za nase gradjane i ostvarenje boljeg sutra

  • SU

    19. avgust 2014 | 10:29

    Pastor traži izgovore, kupuje vreme jer mu odgovara ako može da sedi još na 3 stolice, i po ustajenoj praksi uvek daje šansu dijalogu, svoje kadrove je horizontalno postavio, od Republike, Pokraine, Opština i on ima za sada ležernu poziciju, ali ako Država krene da mu otvara saradnike, mislim da ce biti u čudu, a Vučic bi trebao zbog javnosti da gos. Pastoru zahvali na saradnji i lažnoj koaliciji. Što pre to bolje , ps. Kredibilitet koji Vučič ima u narodu ne bi trebao da troši na zaštitu kriminalnih kadrova Svm, zarad lažnog osmeha Svm - a !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tanjica

    19. avgust 2014 | 09:37

    Vreme je da se Vojvodina digne iz blata,nadam se da ce ovi dogovori to i ostvariti...............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA