VUČIĆ: Obnova kuća teče po planu!

- U Obrenovcu će biti izgrađene 62 kuće i svi građani će dobiti krov nad glavom, kako je i planirano, kuće će se graditi novcem iz UAE, Kuvajta, EU i drugih donatora - izjavio je premijer Aleksandar Vučić

  • 10

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Obrenovcu da obnova i izgradnja kuća koje su oštećene u majskim poplavama teče po planu, da je do sada izdato dve i po hiljade rešenja i da svakog dana na naplatu dolazi oko dvesta projekata.

Vučić je, prilikom obilaska radova na raščišćavanju terena za izgradnju kuća u Obrenovcu, rekao da najkasnije devet ili deset dana od pravosnažnog rešenja novac mora biti isplaćen.

Podsetivši da je u Obrenovcu dvadeseti put, te da će ponovo dolaziti kako bi pratio tok sanacije, premijer je rekao da ne beži od neprijatnih pitanja, ali da nije realno i moguće da uvek svi budu zadovoljni, navodeći da je na dve i po hiljade rešenja stiglo svega 56 žalbi, što je ispod dva odsto.

Prosečna isplata biće, kako je rekao, ne 250.000 dinara, koliko je ranije rečeno, već oko 350.000 dinara, što je maksimum koji u ovom trenutku država može da izdvoji.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da se u Srbiji uvek događa da neko pronalazi nešto loše, da se u medijima pisalo "da će zmije da pojedu ljude", ali da se u razgovoru sa građanima vidi da oni izuzetno poštuju ono što država za njih radi.

U Obrenovcu će, dodao je, biti izgrađene 62 kuće i svi građani će dobiti krov nad glavom, kako je i planirano, kuće će se graditi novcem iz UAE, Kuvajta, EU i drugih donatora, a ceo posao biće urađen uz poštovanje svih formalnosti i procedura.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je rekao da u Obrenovcu u ovom trenutku radi 18 mašina i da je još pet "na putu".

Vučić je danas obišao pripremne radove u Kninskoj ulici, gde je raščišćen prostor za izgradnju kuće za četvoročlanu porodicu Ivanović, kao i još nekoliko lokacija na kojima se raščišćava teren.

Premijera su dočekali žitelji te i okolnih ulica, koji su se interesovali za dalji tok isplate novca za rekonstrukciju i planirani ritam radova. Pojedini građani izneli su konkretne primere na koje je Vučić dao i konkretne odgovore, a neke od primedbi je tražio da budu proverene na licu mesta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jecika

    19. avgust 2014 | 17:42

    Upravo tako,meni je danas srusena kuca a do petka ce krenuti gradnja tako da se nadam da ce do pocetka zime zavrsiti. I uzdam se dalje u vladu Srbije

  • pirlo

    19. avgust 2014 | 16:48

    Obnova kuca mora da se zavrsi do zime, podrska za vladu koja misli na svoj narod...

  • milan

    20. avgust 2014 | 02:59

    Cekaj, zar nisi rekao do septembra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA