Slavica Đukić Dejanović nije u sukobu interesa!

Agencija za borbu protiv korupcije je navela da Đukić Dejanović nije bila u obavezi da to mišljenje traži po osnovu prestanka obavljanja javne funkcije, ali je bila dužna da traži saglasnost od te institucije za obavljanje nove funkcije s obzirom na to da je poslanik. Nekadašnja predsednica Narodne skupštine je na funkciji direktora Klinike zamenila profesora Milutina Nenadovića

  • 20

Slavica Đukić Dejanović je zatražila mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije o njenom imenovanju za v.d. Klinike “Dr Laza Lazarević“. Đukić Dejanović je zatražila mišljenje o tome da li je u sukobu interesa nakon imenovanja na rukovodeću poziciju Klinike za psihijatrijske bolesti.

Agencija je navela da Đukić Dejanović nije bila u obavezi da to mišljenje traži po osnovu prestanka obavljanja javne funkcije, ali je bila dužna da traži saglasnost od te institucije za obavljanje nove funkcije s obzirom na to da je poslanik. Nekadašnja predsednica Narodne skupštine je na funkciji direktora Klinike zamenila profesora Milutina Nenadovića.

U Agenciji objašnjavaju da je članom 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisano da je funkcioner kome je prestala javna funkcija, dve godine po prestanku funkcije ne može da zasnuje radni odnos, odnosno poslovnu saradnju sa pravnim licem, preduzetnikom ili međunarodnom organizacijom koja obavlja delatnosti u vezi sa funkcijom koju je funkcioner vršio, osim po dobijenoj saglasnosti Agencije.

Po tom tumačenju, naime, Đukić Dejanović, koja je ranije bila ministar zdravlja, a stupila je na novu javnu funkciju nije bila dužna da postupa u smislu navedene zakonske odredbe jer, kako navode u Agenciji, reč je o javnoj funkciji a ne poslu, delatnosti, zasnivanju radnog odnosa ili poslovnoj saradnji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    27. avgust 2014 | 21:25

    Meni nije jasno kako jedna osoba može da bude na tri radna mesta istovremeno? Koliko ima dana od odmora, slobodnih dana, prava odsustva sa jednog da bi bila na drugom, trećem radnom mestu, a da prima tri pune plate? Kako se pravda odsustvovanje sa posla za nju, kako za obične građane??

  • Pera

    27. avgust 2014 | 19:15

    Da li je bila u sukobu interesa ako je kao ministarka zdravlja dobijala honorare od farmaceutskih kuca ili firmi koje proizvode medicinsku opremu?

  • Postena Slavica

    27. avgust 2014 | 19:20

    Nije bilo sukoba interesa ni kad su „Merck Sharp&Dohme“ placali ministarku zdravlja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA