Tači: Hvala Vučiću i Dačiću na postizanju sporazuma Beograda i Prištine!

- Koristim priliku da zahvalim premijeru Vučiću i ministru Dačicgu za njihovu ulogu u postizanju prvog sporazuma između Kosova i Srbije - rekao je odlazeći premijer tzv. Republike Kosovo

  • 15

Prištinski mediji prenose da je odlazeći kosovski premijer Hašim Tači zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i šefu diplomatije Ivici Dačiću na njihovoj ulozi u postizanju prvog sporazuma između Beograda i Prištine koji je rezultirao briselskim dokumentom.

- Pre svega, ovaj sporazum ne bi bio postignut bez rukovodećeg i hrabrog čina zvaničnika Srbije i Kosova i bez volje naših naroda. Koristim priliku da zahvalim premijeru Vučiću i ministru Dačicgu za njihovu ulogu u postizanju prvog sporazuma između Kosova i Srbije - rekao je Tači obraćajući se učesnicima konferenciji "Zapadni Balkan", koja je juče održana u Berlinu.

On je tu priliku iskoristio da nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ali i svima prisutnima na konferenciji prenese uveravanje da je Kosovo spremno da nastavi drugi deo faze dijaloga koja bi, kako je rekao, trebalo da se okonča "međunarodnim sporazumom o miru između Kosova i Srbije".

- Mi očekujemo vašu nezamenljivu podršku u nastavku ovog procesa koji treba da se nastavi posredovanjem EU i snažnom podrškom SAD. Kosovo trenutno završava uspešan izborni proces - rekao je Tači obraćajući se nemačkoj kancelarki, a prenose prištinski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiffmeister

    29. avgust 2014 | 09:56

    Cim se ovaj zahvaljuje znam da je stetno po srbiju

  • Zero Flyer

    29. avgust 2014 | 10:17

    Spomenik da im podigneš obojici. Negde blizu Bilija, jer su im slične zasluge.

  • Поки

    29. avgust 2014 | 10:46

    Европа нема алтернативу!!!! А да вас ја питам има ли живот жандарма који је чувао своју земљу?????!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA