GAŠIĆ: Srbija ne razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji

- Zalažemo se za suverenitet i integritet svake članice UN i naravno da kao Vlada Srbije ne razmišljamo o uvođenju sankcija Rusiji i taj stav smo jasno preneli svim našim partnerima na zapadu - izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić

  • 25
Ministar odbrane Bratislav Gašić  na aeromitingu u Vršcu Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vlada Srbije ne razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji i taj stav smo jasno preneli svim našim partnerima na zapadu, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je rekao novinarima da Srbija ima "jasan i principijelan stav kada je ukrajinska kriza u pitanju" i da "traži i insistira i na mirnom rešenju ne samo tog sukoba nego svih sukoba u svetu"

- Zalažemo se za suverenitet i integritet svake članice UN i naravno da kao Vlada Srbije ne razmišljamo o uvođenju sankcija (Rusiji) i taj stav smo jasno preneli svim našim partnerima na zapadu - rekao je Gašić.

On je, na pitanje ruskih novinara, pojasnio da "kada kaže da ne razmišljamo to znači da uopšte o tome ne raspravljamo na bilo kom forumu... da Vlada Srbije uvede bilo kakve sankcije Ruskoj Federaciji".

 - Srbija je jako vezana za Rusku Federaciju, Srbija ima jako dobre i prijateljske i ekonomske odnose s Rusijom i prosto ne vidimo razlog da uopšte o tome razmišljamo i jako mi je drago kada i od ruskih zvaničnika dobijamo potvrdu o ispravnosti našeg stava - rekao je Gašić.

Avion ruskog Ministarstva odbrane sa 90 tona humanitarne pomoći za stanovnike poplavljenih područja u Srbiji večeras je nešto pre 21 sat sleteo na aerodrom Batajnica kraj Beograda. Predstavnike ruskog ministarstva dočekao je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, kao i predstavnici vojnog vazduhoplovstva naše zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    31. avgust 2014 | 02:51

    To care...samo cvrsto,podrzimo nasu bratju kad im je najteze i nesumnjam da ce oni to znati da cene.Od zapada mi nemamo nista a netreba da zaboravimo nikada da su nam uz bombe srucili tone uranijuma i zatrovali i narod i zemlju.Zvezda -Spartak....braca zauvek.

  • taur

    31. avgust 2014 | 08:53

    Veze sa bratskom Rusijom su neraskidive .

  • NELICA

    31. avgust 2014 | 08:17

    Prijatelj se u nevolji poznaje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA