PROŠETAĆE PONOSNO: Ministri Tasovac, Joksimović i Udovički idu na gej paradu!

Na ovogodišnjoj Paradi ponosa svoje učešće iz kabineta u Nemanjinoj 11 potvrdili su samo ministar kulture, ministarka državne uprave i lokalne samouprave i ministarka zadužena za evropske integracije

  • 1

Sudeći po ranijim izjavama političara, “Paradu ponosa“, čije je održavanje najavljeno za 28. septembar, podržava većina srpskih funkcionera koji smatraju da je “vreme da se u Srbiji prihvate različitosti i da se sa njima živi”. Međutim, malo je onih koji su potvrdili da će svojim prisustvom podržati ostvarivanje i unapređenje prava LGBT zajednice. Naime, mnogi su odgovorili da će ponosno prošetati ako "ne budu imali neodložne obaveze", a samo njih troje je i potvrdilo svoj dolazak.

Podsećamo da je pre neki dan ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac, ocenio da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice.

- Neophodno je garantovati slobodu okupljanja i bezbednost učesnicima Parade ponosa. Zaključeno je da su se stekli uslovi za to da Srbija, kao multikulturalna zemlja uvaži i prihvati sve vidove različitosti. To podrazumeva i širenje svesti o postojanju LGBT zajednice i prihvatanje njenih pripadnika kao sugrađana sa istim pravima - rekao je prvi čovek kulture nakon sastanka sa predstavnicima LGBT zajednice.

Među onima kojima ništa nije preče od poštovanja ljudskih prava našla se i ministarka bez portfelja, zadužena za evropske integracije, Jadranka Joksimović. za koju nema dileme da li će šetati s pripadnicima LGBT populacije.

- Ići ću, naravno. Naše društvo mora da poštu

je Ustav, da se omogući sloboda okupljanja i da se pruži mogućnost svima da izraze svoje ljudsko pravo   - rekla je Joksimović za Kurir. Pomenutom listu je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Kori Udovički, potvrdila "da nema neodložne obaveze" i da će ići na Paradu.

Svojim kolegama iz Vlade možda se pridruži i ministarka poljoprivrede, Snežana Bogosavljević Bošković.

- Nisam gledala raspored, ali ukoliko u njemu nema nekih neodložnih obaveza pridružiću se kolegama iz Vlade koji će ići. Nemam ništa protiv Parade - rekla je Bošković za Kurir.

OVDE pročitajte ko je još najavio "da će možda prisustvovati" Paradi ponosa, a ko je rekao da "nema šta tamo da radi".

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vox populi

    20. septembar 2014 | 20:14

    Kad nasi politicari ne budu licemeri mozda ce se tada nesto i promeniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA