Pastor: Niko od političkih igrača u Vojvodini nema rešenje za pokrajinu!

- Političke partije u Vojvodini u ovom trenutku nisu sposobne da održe konzistentnost izjava u toku samo jednog dana, a kakofoniju na politčkoj sceni je nemoguće pratiti - izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine

  • 12

Većina političkih igrača nema odgovor na situaciju u Vojvodini izjavio je Ištvan Pastor, a na političkoj sceni vlada kakofonija, kaže predsednik Skupštine Vojvodine.

- Političke partije u Vojvodini u ovom trenutku nisu sposobne da održe konzistentnost izjava u toku samo jednog dana, a kakofoniju na politčkoj sceni je nemoguće pratiti - izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Pastor je, u intervjuu za portal Vojvodina danas (www.vajma.info) objasnio da se to dešava jer "većina političkih igrača nema odgovor na situaciju u Vojvodini".

Pastor je rekao da ne vidi mogućnost za rešavanje, pre svega političke krize u Vojvodini, jer vladajuća stanka u pokrajini (Demokratska stranka) govori o "neviđenim uspesima", a pri tom nema napretka u pogledu ustavnih pitanja, finansiranja, nadležnosti i budžeta za sledeću godinu.

- Uspešan dogovor u vezi sa rešavanjem ovih problema ne bi značio ulazak opoziocionih partija u vladu Vojvodine, već dogovor o formiranju zajedničkih komisija svih partija, gde bi političari razgovarali o pojedinačnim stručnim pitanjima - kazao je Pastor.

Prema njegovom mišljenju, samo takvim razgovorom bi se stavovi stranaka u Vojvodini približili, kao što je to bio slučaj tokom rada stručne komisije za usaglašavanje Statuta Vojvodine sa Ustavom Srbije.

- Mislim da sam uspeo da stvorim mogućnost da nakon 25 godina od prvih višestranačkih izbora u Srbiji sednu za isti sto svi u Vojvodini i da razgovaraju o problemima, ali sa velikom šansom za pronalaženje rešenja kroz saradnju - dodao je Pastor.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miro Đokić

    19. septembar 2014 | 10:53

    Ako nemaju stranke imaju građani . Neka se raspišu izbori i onda će građani izabrati onog ko će rešavati njihove probleme.

  • Amico

    19. septembar 2014 | 14:01

    Ovaj status quo je nepodnosljiv.Da neko ima u rukama sve poluge vlasti sa 5% podrske gradjana? ... pa i vojne hunte imaju vise podrske. IZBORI

  • Vatromet

    19. septembar 2014 | 21:48

    Izbori su najbolje resenje za Vojvodinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA