NIKOLIĆ: Možda drugi imaju more, ali Srbija ima istoriju i najlepše mesto na svetu!

- Sve velike imperije su bila na tlu današnje Srbije i rimska, vizantijska, Napoleon, austrougarska, Hitler pa i Crvena armija je prešla naše tle - rekao je predsednik Srbije na otvaranju izložbe Viminacijum u Njujorku

  • 7

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je izložbu Viminacijum u Misiji Republike Srbije u Njujorku, gde boravi na redovnom godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN.

- Prošle godine obeležili smo 1.700 godina od izdavanja Milanskog edikta i tada smo svi mi hrišćani postali ravnopravni sa ostalima. Voleo bih da danas mi pravoslavni mozemo da kažemo da smo ravnopravni sa ostalima - rekao je Nikolić.

To obeležavanje Milanskog edikta bila je prilika, kako je istakao Nikolić, da upoznamo svet sa svojom davnom istorijom.

- Možda drugi imaju more na koje privlače turiste, a mi imamo istoriju - rekao je predsednik Srbije, dodavši da je 18 rimskih imperatora rodjeno na tlu današnje Srbiji i to sedmorica u Sirmijumu.

Sve velike imperije su bila na tlu današnje Srbije i rimska, vizantijska, Napoleon, austrougarska, Hitler pa i Crvena armija je prešla naše tle, rekao je Nikolić istakavši da je to "zato što je mesto na kojem smo se mi Srbi nastanili najlepše na svetu i rađa najlepše i najbolje ljude na svetu, pa ih posle rasejemo po svetu da šire lepotu i dobrotu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    26. septembar 2014 | 10:22

    Ne vredi bez mora!

  • Nislijka

    26. septembar 2014 | 09:32

    Imamo mi more, pitaj koga hoces u Herceg Novom.

  • dr dabic

    26. septembar 2014 | 09:32

    Tako je jà svoju dinaru vise volim nego cjelo jadransko more a ravnu goru niko nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA