Skupština Srbije mesečno daje Maji Gojković 35.000 dinara za stan!

- Ne radi se ni o kakvom luksuzu, iznajmljivanju vile, već stana kao što su i drugi poslanici iznajmili. Gojkovićeva je, kako sama insistira, prva među jednakima, a dostavila je svu potrebnu dokumentaciju - izjavio je Babić

  • 22

Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je na sednici nekoliko odluka i, između ostalog, predložio je parlamentu da konstatuje ostavke dva poslanika SNS. Odbor je prihvatio i zahtev predsednice parlamenta Maje Gojković, koji je uputila kao poslanik, da joj se isplati mesečna naknada za zakup stana u Beogradu.

Predsednik Odbora Zoran Babić rekao je da je Gojkovićeva to učinila zbog štednje, s obzirom na to da živi u Novom Sadu, a da obezbeđenje i svakodnevno putovanje dovode do povećanja troškova.

- Ne radi se ni o kakvom luksuzu, iznajmljivanju vile, već stana kao što su i drugi poslanici iznajmili. Gojkovićeva je, kako sama insistira, prva među jednakima, a dostavila je svu potrebnu dokumentaciju - izjavio je Babić.

Gojkovićevoj, kao i ostalim poslanicima koji su podneli takav zahtev, biće isplaćeno mesečno 35.000 dinara.

Odbor je predložio parlamentu da konstatuje ostavke poslanicima SNS Draženu Jariću i Mariji Stevanović.

Takođe, poslaniku Nove Srbije Draganu Jovanoviću data je saglasnost da obavlja još jednu javnu funkciju, tako da će on biti i na poziciji predsednika Skupštine opštine Topola.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi

    30. septembar 2014 | 15:34

    Jel im mala plata, pa jos i 35000 za stan?

  • Saša

    30. septembar 2014 | 17:02

    Njima za stan 35000 a nama minimalac 25000,posteno,nema šta.

  • Mira Tomović

    1. oktobar 2014 | 05:34

    A šta ovde nije u redu. Ona živi u novom sadu i po zakonu pripada joj stan u Beogradu dok obavlja dužnost predsednika skupštine. Pa to imaju pravo svi poslanici koji žive van Beograda. To je zakonska odredba koja odavno postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA