Ilić: Koordinacija svih ministarstava u Vladi na izuzetnom nivou!

Kako navodi ministar za vanredne situacije postoji koordinacija ministarstava na izuzetnom nivou, a dokaz za to je pokazana sinhronizovanost i požrtvovanost premijera, Ministarstva odbrane, Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja i svih javnih preduzeća u rešavanju problema u opštini Kladovo

  • 4

Intenzivan angažman svih nadležnih institucija u otklanjanju posledica poplava nastalih 15. septembra u opštini Kladovo jasno dokazuju da je koordinacija ministarstava Vlade Srbije na izuzetnom nivou, saopšteno je danas iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije Velimira Ilića.

Prema rečima Ilića, želja ministara da pomognu bila je razlog dosadašnje nepotpune koordinacije koja više neće biti moguća.

Ilić je istakao da pisanje pojedinih medija koji izvlače iz konteksta i reintepretiraju njegove izjave nesumnjivo žele da umanje njegovu stručnost i doprinos u otklanjanju šteta nastalih od elementarnih nepogoda.

- Takva pisanja kojim se želi umanjiti i doprinos Vojske Srbije i pojedinih institucija nisu dobronamerne, i nisu pokazatelj pravog stanja na terenu - navedeno je u saopštenju u kome je konstatovano da je građanima Vojska uvek prva priskakala u pomoć.

Ocenjujući da trenutna patnja naroda koji je pretrpeo veliku materijalnu štetu u skorašnjim elementarnim nepogodama pogađa sve ministre u vladi u tolikoj meri da žele više i brže nego je to realno moguće u ovom trenutku, on je istakao da je to bio razlog dosadašnje nepotpune koordinacije koja više neće biti moguća i ne može biti uzrok nezadovoljstva kako građana tako i njih u vladi.

Kako je navedeno, dokaz za to je pokazana sinhronizovanost i požrtvovanost premijera, Ministarstva odbrane, Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja i svih javnih preduzeća u rešavanju problema u opštini Kladovo.

- Želja, nastojanje, obaveza da pomognemo unesrećenim građanima je kanalisana. Bez ikakve sumnje i bez izuzetka svi zajedno ćemo raditi da bi se što pre izborili sa posledicama nezapamćene katastrofe koja je pogodina naš narod - navedeno je u saopštenju kabineta ministra zaduženog za vanredne situacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    1. oktobar 2014 | 11:28

    Pa pre neki dan si kukao a sad ti dobro! Dobio si packice, dobio! Da je srece ne bi ni bio tu gde jesi!

  • Ezra

    1. oktobar 2014 | 15:41

    Velja kameleon

  • Marka

    1. oktobar 2014 | 12:11

    Majstor samoreklamiranja. Prvo pljune pa posle poliže. Bitno da se pojavi slika. Nije bitno šta govori. Majstorski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA