Berlinu ne smeta poseta Putina Srbiji!

- Putin nije deo sankcija koje je EU uvela, tako da se ne postavlja pitanje srpskog stava. Nemamo nikakvo mišljenje o tome. Poštujemo da Srbija želi da razvije svoje odnose sa Rusijom - izjavio je Specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu Ernst Rajhel

  • 14

Specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i EFTA u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Ernst Rajhel rekao je večeras da je očekivanje EU da se Srbija polako priključuje pozicijama Unije.

 

- Zajedničko očekivanje svih zemalja EU je da se Srbija polako priključuje pozicijama EU. Postoje važna i manje važna pitanja, a pitanje kao što je teritorijalni integritet Ukrajine je važno pitanje ovog doba - ukazao je on u izjavi Tanjugu.

 

Naravno da bismo želeli da podrška teritorijalnom integritetu Ukrajine, uključujući Krim, bude konkretna i specifična, naveo je Rajhel.

 

 

- Priključenje sankcijama bilo bi nam važno, ali razumemo da Srbija ima probleme s tim - objasnio je Rahjel ukazujući da je priključenje pozicijama EU jedan proces i da je razumljivo da on sada nije 100 odsto ispunjen.

 

Na pitanje koji je stav Nemačke u vezi predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji Rajhel je kazao da Berlin nema probleme s tim.

 

- Putin nije deo sankcija koje je EU uvela, tako da se ne postavlja pitanje srpskog stava. Nemamo nikakvo mišljenje o tome. Poštujemo da Srbija želi da razvije svoje odnose sa Rusijom - zaključio je nemački diplomata.

 

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin dolazi u Beograd 16. oktobra na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA