ILIĆ PORUČIO BLAGOJEVIĆU: Urazumi se, ne možeš ti mene da učiš kako se radi!

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije poručio je direktoru Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima da "ne može da uči ministra sa 36 godina radnog staža kako se radi". On mu je poručio i da "dođe u Tekiju da vidi šta je organizacija", navodeći da kad god se obratio Blagojeviću, "nije bilo para"

  • 5

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić poručio je sinoć direktoru Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marku Blagojeviću da se "urazumi i da bude vaspitan".

Ministar je, naime, ranije izjavio da je činjenica da obnova poplavljenih područja ide sporo i da se neki problemi rešavaju na mučan način. On je ocenio da bi, "ako bi čekali Marka Blagojevića, o ovome pričali i u maju sledeće godine".

- Preporučio bi ministru Iliću da se obavesti, jer to što on priča je puko neznanje. Uopšte ništa ne razumem, šta taj čovek priča i šta misli pod tim da se sada tapka u mestu - uzvratio je Blagojević ministru pre dva dana.

Upitan o izjavi Blagojevića, Ilić je sinoć gostujući na TV Pink odgovorio da Blagojević "ne može da uči ministra sa 36 godina radnog staža kako se radi". On je rekao i da "dođe u Tekiju da vidi šta je organizacija", navodeći da kad god se obratio Blagojeviću, "nije bilo para".

VOJSKA U TEKIJI IZVANREDNO ODRADILA SVOJ POSAO

Ilić je izjavio da je u Tekiji kod Kladova posle poplava, koje su zadesile to područje, vojska izvanredno odradila svoj deo posla. On je rekao da Tekija sada "ne može da se prepozna u odnosu na ono što se dogodilo".

- Angažovano je 470 vojnika, koji su čistili kuće i izbacivali mulj, a uključeni su i meštani, javna preduzeća, CIP i inženjerski kadar, pa je omogućen saobraćaj prema Negotinu - rekao je Ilić.

Ilić je istakao da se pripremaju odbrambeni nasipi za Grabovicu i Tekiju i da se u radove uključio i RTB Bor, kako bi se sprečile posledice eventualne nove bujice.

On je istakao da je neophodno preventivno raditi na odbrambenim nasipima i na branama za šta je potrebno raditi najmanje dva meseca, ali 20-ak dana da se spreči bujica da ponovo uđe u Tekiju.

"KIPARSKE PARE"

Na pitanje novinara o "kiparskim parama", Ilić je odgovorio da je predao kompletnu dokumentaciju i da je tadašnji ministru pravde Vladan Batić uzeo sve papire, koje je prosledio tužilaštvu.

- Nema ništa od toga - rekao je Ilić i dodao da nekadašnji visoki funkcioneri koji su mogli imati više informacija o tom slučaju - Vuk Obradović, Radovan Stojičić Badža i Žika Petrović više nisu živi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    2. oktobar 2014 | 12:43

    Pazi Velja kaze nekom da bude vaspitan.

  • Haj

    2. oktobar 2014 | 12:29

    A zašto Veljo misliš da si najpametniji i da nema nikog od koga možeš nešto i više da naučiš.

  • Nb

    3. oktobar 2014 | 10:39

    Veljo samo polako i ti ces kod premijera na raport

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA