Mihajlović: O Izveštaju MUP-a o napadu na Vučića da se izjasne i vlada i SNS!

- Očekujemo da dobijemo vrlo brzo izveštaj MUP i nadlezenih organa a svaka vrsta prekomerne upotrebe sile, što snimci pokazuju da je bilo, je zaista nedopustivo - rekla je potpredsednica Vlade Srbije povodom incidenta u kom je pretučen brat premijera Srbije

  • 8

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović očekuje da izveštaj MUP-a o incidentu u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije tokom održavanja Parade ponosa bude što pre gotov i osuđuje prekomernu upotrebu sile bez obzira na to o kome je reč.

Reagujući na incident u kojem je pretučen brat premijera Andrej Vučić, Mihajlovićeva je rekla da bi o tome trebalo razgovarati na sednici vlade i u Srpskoj naprednoj stranci.

- Očekujemo da dobijemo vrlo brzo izveštaj MUP i nadlezenih organa a svaka vrsta prekomerne upotrebe sile, što snimci pokazuju da je bilo, je zaista nedopustivo - rekla je ona u izjavi za Tanjug..

Prema njenim rečima, uopšte nije bitno ko se kako zove i nad kim se to desilo - da li je, kako je rekla, to bio brat premijera ili je to "moj ili vaš brat, ali svaka upotreba sile takve vrste je zaista nedopustiva".

- Na sednici vlade treba da razgovaramo kada taj izveštaj bude gotov i da vidimo šta se to dešava jer nije ovo prvi primer. U prethodnom periodu često smo imali na naslovnim stranama novina situacije da određeni pripadnici Žandrameri upotrebljavaju prekomernu silu a ono što smo do sada mogli da vidimi na snimku deluje vrlo ozbiljno - kazala je Mihajlovićeva koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica SNS-a.

Ona smatra da i stranka treba da reaguje kada bude objavljen izveštaj MUP-a naglasivši da to nije samo stranačko već pitanje svih građana.

- Sačekala bih izveštaj nadležnih organa koji treba da dobijemo što pre a onda, naravno, kao stranka da reagujemo. Nije to samo pitanje našeg člana stranke nego je opšte društveno pitanje - zašto nam se to dešavama i da li sme da se dešava - kazala je.

Mihajlovićeva je naglasila da "prekomerna upotrebna sile nije dobra ni za koga , kako god se neko zvao i da to nije pitanje Andreje Vučića nega za sve nas".

Pet pripadnika Žandarmerije, zbog prebijanja brata Aleksandra Vučića, suspendovano je, a istraga o tom incidentu, koja će, kako je najavljeno, biti završena početkom naredne sedmice, utvrdiće sve činjenice i motive.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srle

    2. oktobar 2014 | 14:28

    Mihajloviceva drzi se svog resora, posla (iako je tvoj ni to ne znas), a ne da komentarises nesto za sta nisi ama bas uopste kompetentna. To ste je cela Srbija videla, tako je i reagovala. A sto nije (sto se desilo pre toga) nema veze. Po tebi, svako lice toga dana (bio huligan ili gradjanin) da se oglusilo na upozorenje-naredjenje policije i narusilo JRM treba biti zasticeno a protiv policajca koji je primenio odredjeno ovlascenje treba biti okrutan. Pa sto je onda policija-zandarmerija obezbedjivala javni skup? Zasto su Dveri organizovale javni skup iako je tog dana osim prajda svaki skup bio zabranjen? Super ste! Samo tako nastavite da radite! Skoro si izjavila da je nestasica uglja zbog toga sto su bile poplave i da se niko nije setio da dolazi zima da ce biti neophodan za termo-elektrane! A ko je trebalo da se seti? Kondukter? Svaka vam cast!

  • SK82

    2. oktobar 2014 | 14:06

    Svaka prekomerna upotreba sile i svako prekoračenja ovlašćenja treba detaljno ispitati i krivce kazniti.Jer danas je u pitanju Andrej Vučić,a sutra možda neko od nas.

  • Ural 1

    2. oktobar 2014 | 16:27

    Strasno je to sto se desilo ne vezano sto je premijerov brat u pitanju,a mi i dalje slusamo misljenja.. Zatvorite sve sve krivce, procesuirajte i napolje iz policije. postene dece ima bez posla koji bi dovbro radili za manje pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA