DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO RAMI: Velika Albanija nije nikakav model nadahnuća i budućnosti, ona je prošlost!

- Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji utakmice, ali Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog nevidjene provokacije nasred zemlje Srbije i pred očima televizijskog auditorijuma čitavog sveta, javnog i otvorenog isticanja projekta Velike Albanije - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 13

Nije mi poznato da je Velika Albanije model budućnosti regiona, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić povodom izjave albanskog premijera da je Albanija model nadahnuća za budućnost.

Reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je "Albanija model nadahnuća za budućnost", Dačić je rekao agenciji Beta da mu nije poznato da je projekat "Velike Albanije" model budućnosti regiona.

- To je možda pusta želja velikoalbanskih političara, ali je to za EU, SAD i sve zemlje regiona model prošlosti i opasnost za destabilizaciju i nove sukobe na Balkanu. Ako je Velika Albanija model budućnosti za albansku vladu, onda teško zemlji kojoj je takva prošlost glavni cilj u budućnosti - rekao je Dačić.

Kako je naveo, teško i EU ako je zemlja sa takvim opasnim namerama, koja preti čitavom regionu, kandidat za članstvo.

- Srbija zaslužuje kritike zbog grešaka u organizaciji utakmice, ali Albanija zaslužuje najoštriju osudu zbog nevidjene provokacije nasred zemlje Srbije i pred očima televizijskog auditorijuma čitavog sveta, javnog i otvorenog isticanja projekta Velike Albanije, čime preti i Srbiji, i Crnoj Gori, i Makedoniji, i Grckoj, ali i celoj Evropi i svetu - rekao je Dačić.

On je kazao da Evropa i svet ne smeju da ostanu nemi nad tako otvorenom pretnjom za stabilnost regiona, jer "ćutanje može biti shvaćeno kao podržavanje".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    16. oktobar 2014 | 09:11

    Odavno se pitam da li oni shvataju da ih NATO nece vecno stititi.

  • Sladjana

    16. oktobar 2014 | 08:40

    Boli njih sto danas docekujemo Putina , ne bi me cudilo da su sve uradili smisljeno svi zajedno.Evropa zna odlicno da manipulise koja god da je strana u pitanju, , videcemo kakvu ce odluku da donesu sto se tice Albanije, nisu se nesto potresli, da su to uradili bilo kojoj drzavi reagovali bih odmah.Navodno velikoj albaniji ( sa razlogom pisem malim slovima ) porucujem kad je toliko velika sto ne okaci svoju zastavu u bilo koju drzavu EU , pa da vidimo koliko su veliki , lapsus MALI BILI I OSTACE!!!

  • balja

    16. oktobar 2014 | 09:06

    Kad je tako što se veliki svetski gospodar ne oglasi da se suprotstavi muslimanskom fundamentalizmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA