NIKOLIĆ: Srbija povećava učešće u mirovnim misijama UN-a! (FOTO)

- Uloga Unmika na Kosovu i Metohiji za Srbiju je izuzetno dragocena, i nadamo se da će obim i mandat misije ostati nepromnjen“ - naglasio je predsednik Srbije i dodao da je Srbija spremna da poveća svoje učešće u mirovnim operacijama UN-a

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa podsekretarom Ujedinjenih nacija za mirovne operacije Herve Ladsousom i naglasio da je Srbija spremna da poveća svoje učešće u mirovnim operacijama UN.

Nikolić je istakao značaj mirovnih snaga UN i njihov doprinos na očuvanju stabilnosti u svetu, a posebno regionu Jugoistočne Evrope.

- Uloga Unmika na Kosovu i Metohiji za Srbiju je izuzetno dragocena, i nadamo se da će obim i mandat misije ostati nepromnjen“ - naglasio je predsednik Nikolić.

Srbija čini maksimalne napore da se održi i unapredi mir i stabilnost u regionu, uprkos provokacijama koje dolaze sa različitih strana, podvukao je predsednik Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Herve Ladsous se zahvalio predsedniku Srbije na doprinosu očuvanja stabilnosti i izrazio zahvalnost na podršci u organizaciji Reginalnog okruglog stola o mirovnim operacijama.

Podsekretar UN izrazio je iskrenu podršku Srbiji na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji i istakao ulogu Srbije kao lidera u regionu.

- Nama znači pomoć Srbije u mirovnim operacijama širom sveta, zato što su srpski vojnici pokazali visok stepen obučenosti i profesionalnosti“ - rekao je Ladsous i dodao da je broj konflikata u svetu danas manji, ali su po složenosti i intenzitetu zahtevniji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksandar

    20. oktobar 2014 | 16:38

    Srbija ne bi smela da naseda na provokacije koje dolaze spolja,mora ostati smirena i preuzeti ulogu lidera u ocuvanju stabilnosti u regionu kako bi dokazala svetu da je veoma odlucna u svom napredku,to je politika koju sadasnja vlada sprovodi...jos jedan dokaz da konacno imamo vladu koja ozbiljno radi na svojim planovima!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA