Tomislav Nikolić na Velikom školskom času u Šumaricama!

Predsednik Srbije prisustvovaće molebanu u Šumaricama, u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima, a nakon toga, kraj spomenika "Peto tri" biće održana tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće danas molebanu u Šumaricama, u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Nakon toga, kraj spomenika "Peto tri" biće održana tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, u znak sećanja na više hiljada nedužnih ljudi, koje su fašističke snage streljale u Drugom svetskom ratu.

Manifestacijom Veliki školski čas, Kragujevac i ove godine svetu šalje poruku da se nikada i nigde ne ponovi takav zločin iz Drugog svetskog rata, kada su nemačke okupacione snage u tom gradu i njegovoj okolini straljale hiljade nedužnih muškaraca, žene i dece, među kojima su bili i đaci i profesori Gimnazije.

U okviru Velikog školskog časa, kraj spomenika "Peto tri" biće izveden muzičko-scenski program sačinjen od delova iz više od 30 poema i drama koje su napisali domaći i strani autori u znak sećanja na streljane u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu.

Izbor delova iz poema i drama, izvedenih u protekle tri decenije na Velikom školskom času, priredio je kragujevački književnik Vidosav Stevanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љути четник

    21. oktobar 2014 | 08:23

    Slava zrtvama, niko ne govori zasto su streljani,

  • Jelena

    22. oktobar 2014 | 01:41

    Spomenik se zove "Ptica slomljenih krila", a interno to mesto zovemo kod Petog tri, jer su tu streljani gimnayijalci iz ovog odeljenja.

  • toplistanadrealista

    22. oktobar 2014 | 07:48

    Sta kaze svapski ambasador?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA