Vučić: Razmotriću preporuku Agencije o razrešenju Selakovića!

- Naravno da ću se baviti time, kao što se sasvim sigurno neću baviti da li su ukrali zgradu, opljačkali pare. Time će se baviti nadležni organi - rekao je premijer Srbije u Vladi Srbije na pitanje novinara da li je razgovarao sa ministrom pravde o zahtevu Agencije i šta će učiniti

  • 12
Aleksandar Vučić, Nikola Selaković Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Milena Đorđević

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će razmotriti preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da ministar pravde Nikola Selaković bude razrešen zbog sukoba interesa.

- Naravno da ću se baviti time, kao što se sasvim sigrno neću baviti da li su ukrali zgradu, opljačkali pare. Time će se baviti nadležni organi - rekao je Vučić u Vladi Srbije na pitanje novinara da li je razgovarao sa Selakovićom o zahtevu Agencije i šta će učiniti.

Agencija je krajem prošle sedmice preporučila smenu ministra pravde, jer je bio u sukobu interesa kada je 2013. kao član Državnog veća tužilaca učestvovao u izboru njegovog savetnika (sada državnog sekretara) Radomira Ilića za zamenika tužioca, a kao član Visokog saveta sudstva u izboru njegove savetnice (sada pomoćnice ministra) Mirjane Mihajlović za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu.

- Prepustite sve. Ono što je sasvim sigurno ja ću svoj posao da uradim i verujem da će i svi ostali - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    21. oktobar 2014 | 13:20

    Mislim da jednom zauvek mora da se krene od toga da zavlada red. Nasi politički subjekti moraju biti primer za tako nesto.Pa ce i ostali posle da to slede.

  • Milisav

    21. oktobar 2014 | 13:51

    Verujem da ce razmotriti preporuku Agencije i doneti konacan odgovor u skaldu sa zakonom i dokazima.

  • Vanja

    21. oktobar 2014 | 12:52

    Ukoliko smatra da treba da podnese ostavku i sam Selakovic ce se povuci... A sto se tice Vucica,mislim da je dokazao da je realan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA