SKANDAL U VALJEVU: Ambasador Japana čekao državnog sekretara pola sata, a gradonačelnik vukao za rukav Marka Blagojevića!

Ambasador Japana u Srbiji morao je po zahtevu valjevskog gradonačelnika Stanka Terzića (SPS) da pola sata čeka dolazak državnog sekretara Atile Juhasa (SVM), koji je kasnio na svečanost, a na udaru gradonačelnika našao se i direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević, koga je gradonačelnik vukao za rukav i pokušao da prekine njegovo obraćanje novinarima

  • 6

Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki, čija je zemlja Valjevu donirala milion evra, morao je po zahtevu valjevskog gradonačelnika Stanka Terzića (SPS) da pola sata čeka dolazak državnog sekretara Atile Juhasa (SVM), koji je kasnio na svečanost u Valjevu.

Na „udaru“ valjevskog gradonačelnika našao se i direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević, koga je gradonačelnik vukao za rukav i pokušao da prekine njegovo obraćanje novinarima, nezadovoljan pažnjom koju su mediji posvetili državnom sekretaru!

Nedomaćinsko ponašanje gradonačelnik Valjeva je pokazao tokom današnje posete Valjevu ambasadora Japana, koji je došao da obelodani da će ta zemlja za obnovu rečnog korita reke Kolubare u centru grada donirati milion evra. Ambasador Japana u Srbiji stigao je u Valjevo na vreme, kako je predviđeno protokolom, međutim, predstavnik države, državni sekretar Atila Juhas je pokazao ogromno nepoštovanje prema donatorima, jer je kasnio pola sata.

Na insistiranje domaćina Stanka Terzića, ambasador Japana i prisutni novinari su 30 minuta morali da čekaju državnog sekretara koji je bio na putu za Valjevo. Pošto državnog sekretara nije bilo ni na vidiku, konferencija za novinare na otvorenom je posle pola sata čekanja počela, a nekoliko minuta kasnije delegaciji se pridružio i državni sekretar.

Drugu gaf valjevski gradonačelnik je napravio dok je izjave novinarima, koji su se interesovali kada će gradjani u valjevskom kraju dobiti kuće bez kojih su ostali u poplavama, davao direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević.

Gradonačelnik, revoltiran zbog toga što su se novinari skoncentrisali na izjavu Marka Blagojevića, pre nego što je izjavu dao državni sekretar Atila Juhas (SPS), u nekoliko navrata prekidao Blagojevića i vukao ga za rukav, kako bi prekinuo obraćanje novinarima i dozvolio da koju reč kaže i državni sekretar. Tome su se usprotivili okupljeni novinari, a neki od njih su odmah nakon izjave Marka Blagojevića napustili današnji skup i bojkotovali državnog sekretara, koji je kasnio pola sata.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Su021

    21. oktobar 2014 | 15:02

    Nasi uvek kasne,pa nisu Japanci :)))

  • Љиљана

    22. oktobar 2014 | 06:40

    Ништа необично. Код нас ништа не почиње на време, док су Јапанци ко 'швајцарски сат'.

  • snezana

    22. oktobar 2014 | 01:29

    hm,molim Vucica da reaguje,ovo je necuveno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA