Vučić: Poseta Rame da bude plodotvorna!

- Mislim da sam na najbolji način zaštitio naše nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu - rekao je premijer Srbije i dodao da se nada da će poseta premijera Albanije proći "dobro i plodotvorno"

  • 10

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da poseta premijera Albanije Edija Rame 10. novembra prođe "dobro i plodotvorno".

 

- Mislim da sam na najbolji način zaštitio naše nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu - rekao je Vučić novinarima u Beogradu, u sedištu Srpske napredne stranke čiji je predsednik.

 

Prema njegovim rečima, interesi Srbije zaštićeni su odlukom da se Ramina poseta odloži.

 

- Takođe smo zaštitili interese time što smo rekli da ne možete posle izazivanja incidenta da dođete u Beograd i pričate i radite šta hoćete -  rekao je on.

 

 

Vučić je rekao da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu najviše smeta Srbiji i da bi "mnogi želeli Srbiju da sruše preko izazivanja nestabilnosti".

 

On je ocenio da je većina građana dobro reagovala i odlično razumela sve poruke nakon incidenta na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

 

Premijer je dodao da su pojedinci reagovali pogrešno, ali da su svi počinioci incidenata i napada na lokale u vlasništvu Albanaca u Srbiji pohapšeni.

 

 

- Ponosan sam što su pohapšeni svi napadači, a oni (Albanci) se i dalje hvale dronovima i zastavama. To je suštinska razlika između nas i njih - rekao je Vučić.

 

On nije želeo da komentariše spekulacije oko protokola koji je predviđen za posetu Edija Rame i rekao da albanski premijer nije tražio da učestvuje na političkom mitingu u Preševu.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    23. oktobar 2014 | 04:45

    Treba pokazati svetu da mi nismo primitivna stoka koja naseda na glupe provokacije. Pokazimo da smo iznad njih i iznad sukoba. Svi ti koji pozivaju na rat i na linč, neka razmisle o posledicama. Ne treba nam novi Milošević, i novi haos, treba nam mir, napredak i prosperitet a to se moze ostvariti jedino pametnim političkim potezima kao sto premijer i radi. Treba nam Evropa, a ne novi ambis. Samo napred Vučiću.

  • Ljuba Zemun

    23. oktobar 2014 | 13:56

    Premijer je postupio kako treba kada je odlucio da odlozi posetu albanskog premijera. Jos jednom je pokazao da stiti interese nase zemlje.

  • Mile

    23. oktobar 2014 | 14:44

    Vucic je odlaganjem Ramine posete Srbije,posle svega sto se desilo,zastitio interese nase zemlje na najbolji moguci nacin. Verujem da ce tako postupiti i ako Rama nastavi da u svojim izjavama iskazuje nepostovanje prema nama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA