OPOZICIJA TAČIJU: Predsednička funkcija ne dolazi u obzir!

- Mi se ne bavimo trgovinom. To je neprihvatljivo. Da pričamo o funkciji predsednika Kosova za nekoga koji nema većinu u skupštini, ne dolazi u obzir. Za DSK ali i za koalicioni blok VLAN to je apsolutno neprihvatljivo - rekao je generalni sekretar DSK-a, Ismet Bećiri

  • 0

Koalicioni opozicioni blok VLAN povodom vesti da je lider DPK Hašim Tači spreman da popusti za funkciju predsednika skupstine Kosova i premijera vlade samo da bi postao predsednik Kosova, odgovorili da takva stvar ne dolazi u obzir.

- Mi se ne bavimo trgovinom. To je neprihvatljivo. Da pričamo o funkciji predsednika Kosova za nekoga koji nema većinu u skupštini, ne dolazi u obzir. Za DSK ali i za koalicioni blok VLAN to je apsolutno neprihvatljivo - rekao je generalni sekretar DSK Ismet Bećiri, prenosi dnevnik "Tribuna".

Kako navode prištinski mediji, koalicija VLAN (Demorkatski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo, Samoopredeljenje) najverovatnije će se obratiti ustavnom sudu da razjasni i objasni u detalje tacku 127 odluke ustavnog suda.

Kosovska presednica Atifete Jahjaga je odbila pošalje ustavnom sudu zahtev za razjašnjenje tačke 127, što je tražilo 17 poslanika nealbanskih zajednica.

- S obzirom da to nije učinila presednica Kosova, najverovatnije ćemo učiniti mi kao poslanici koalicije i pitati ustavni sud sta znaci tacka 127 ali ne tražimo novu odluku ustavnog suda nego razjašnjenje te tačke u detalje - kazao je kandidat VLAN za premijera Ramuš Haradinaj.

On je dodao da je zabrinut kako se predsednica ophodi prema nealbanskim zajednicama koje daju veliki doprinos u prevazilaženju aktuelne političke situacije, prenose prištinski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA