PALMA: Spreman sam da budem ministar!

- Odbio sam da budem ministar u prošlim Vladama, mogao sam da budem pre nekoliko godina, ali sam osećao da nisam još spreman. Sada sam sporeman da preuzmem tu funkciju, u nekom narednom periodu, da preuzmem veliku odgovornost, da pomognem mladim ljudima - rekao je lider Jedinstvene Srbije

  • 11

Delageacija od 500 studenata raznih fakulteta iz Jagodine i Srbije i još oko stotinu privrednika, političara, zaposlenih u vrtićima, školama, praćena novinarima iz gotovo svih velikih srpskih redakcija, od juče se nalazi u trodnevnoj poseti Beču.

Studenti su juče posetili Univerzitet u Beču, jedan od najstarijih u Evropi, na kome studira 90. 000 studenata, a mnogi i iz Srbije, a privrednici imali sastanak sa biznismenima iz Srbije, koji su u ovoj zemlji razvili posao i stekli veliki poslovni ugled, izjavio je sinoć na večeri u Beču prdsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

Obracajući se studentima Marković je poručio da moraju biti ambiciozni u životu i da ne "težite da odmah vozite mercedese. Zvršite fakultete, tražite da radite ono što je vaša struka, dokažite se. Poštujte druge, poštovaće i oni vas".

- Odbio sam da budem ministar u prošlim Vladama, mogao sam da budem pre nekoliko godina, ali sam osećao da nisam još spreman. Sada sam sporeman da preuzmem tu funkciju, u nekom narednom periodu, da preuzmem veliku odgovornost, da pomognem mladim ljudima - rekao je Marković.

Na predlog Markovića, firme "Jela" i "Kambera" iz Jagodine stipendiraće po jednog od najboljih studenata iz Jagodine u četiri godine osnovnih studija. Marković je najavio da će politička delegacija danas imati susret sa parlamentarcima Austrije u parlamentu u Beču.

Marković je za večeras, na svečanu večeru, najavio dolazak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i folk pevačice Svetalane Cece Ražnatović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA