Udovički: Ne licitiramo o smanjenju broja zaposlenih!

- Mi ne odgovaramo na zahtev MMF-a, već s njim razgovaramo o tome da napravimo najbolji mogući način, stvorimo trajne uštede u budžetu i napravimo sistem održivim i sposobnim da podrži privredni oporavak i rast - izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave

  • 7

Srbija ne licitira brojem onih koji će ostati bez posla u javnom sektoru, već sa MMF-om pokušava da napravi održiv i sposoban sistem koji će podržati privredni oporavak i rast, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Udovički je, odgovarajući na pitanje novinara da li MMF traži da se u Srbiji, tokom naredne tri godine, iz javnog sektora otpusti 95.000 ljudi, rekla da srpska vlada "ne licitira brojevima", već pokušava da minimizira negativne efekte koji deluju na standard života, a poboljša ono što će unaprediti delotvornost i uređenost države.

- Mi ne odgovaramo na zahtev MMF-a, već s njim razgovaramo o tome da napravimo najbolji mogući način, stvorimo trajne uštede u budžetu i napravimo sistem održivim i sposobnim da podrži privredni oporavak i rast - izjavila je Udovički posle sastanka sa hrvatskim ministrom uprave Arsenom Baukom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SSSS.

    30. oktobar 2014 | 12:00

    Ti si zasticena ko beli medvad.

  • Radnik

    30. oktobar 2014 | 11:50

    A šta je sa spiskovima za tehnološki višak koji su već napravljeni a podrazumevaju smanjenje i do 50 % zaposlenih u pojedinim sektorima?

  • Budživoje Stojković

    30. oktobar 2014 | 13:08

    Vučiću,odmah to menjaj, zabija ti nož u leđa. Ti dogovaraš investicije sa MMF-om, hleb za sve nas, a ona ignoriše zahteve MMF i ne zaboravi sa kim je bila pre tvoje vlade. - četvore oči otvorene -

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA