DSS: Ništa dobro od rekonstrukcije Pokrajinske vlade!

- Razlog za to treba tražiti u tome što je osnovni i najveći problem Pajtićeve vlasti njena politika, a ne personalna rešenja. Ta vlast je u prethodnom periodu vodila politiku koja je često prelazila granice koje je postavio Ustav i bila usmerena na stvaranje od Vojvodine države u državi - navodi potpredsednik DSS-a, Milenko Jovanov

  • 3

Potpredsednik DSS-a Milenko Jovanov ocenio da rekonstrukcija Pokrajinske vlade neće doneti ništa novo i dobro građanima Srbije koji žive u Vojvodini.

- Razlog za to treba tražiti u tome što je osnovni i najveći problem Pajtićeve vlasti njena politika, a ne personalna rešenja. Ta vlast je u prethodnom periodu vodila politiku koja je često prelazila granice koje je postavio Ustav i bila usmerena na stvaranje od Vojvodine države u državi - navodi Jovanov u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Isto tako, smatra Jovanov, ta vlast već dugo vodi izrazito centralističku politiku koja potpuno zanemaruje intrese gradjana koji ne žive u Novom Sadu i okolini i koja nema sluha za probleme mnogih gradova i opština u Sremu, Bačkoj i Banatu.

- Na kraju, ova vlast nema odgovor na pitanje gde su potrošene milijarde dinara u Razvojnoj banci, Fondu za kapitalna ulaganja, pokrajinskim sekretarijatima i ustanovama - rekao je on.

Takođe, činjenica da će u rekonstruisanoj vladi ogroman uticaj imati stranka Nenada Čanka, pokazuje da će politika podržavljenja Vojvodine u identitetskom i institucionalnom smislu biti još više zastupljena", ukazuje on.

- Upravo zbog nastavka ove duboko pogrešne politike, današnja rekonstrukcija se i ne vrši zbog gradjana i njihovih intetresa, nego isključivo zarad očuvanja vlasti za još neko vreme i u interesu stranaka koje čine vlast u Vojvodini -  zaključuje Jovanov.

Poslanici Skupštine Vojvodine većinom glasova izglasali su danas rekonstrukciju Pokrajinske vlade u kojoj su novi pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški ( LSV), pokrajinski sekretari za poljoprivredu Nenad Stanković ( nestranačka ličnost), a Miroslav Vasin (DS) novi potpredsednik vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan Đ

    4. novembar 2014 | 21:23

    Šešelj , Čanak i Pajtić , vizija Vojvodine. Ko li može da u ovo poveruje.

  • Radovan Kojić

    4. novembar 2014 | 16:48

    Баш,баш...!!!

  • cuvar ognjista krajina

    4. novembar 2014 | 06:34

    Oci srba u hrvatskoj su uprte u sandu raskovic. Htjeli bi da nas ona vodi kao nekad njen caca jovo. Jedina postena politika partija. Mislim n'a vrh stranke. N'a lokaĺu su uglavnom lopovi znam iz iskustva. Sanda ocisti sljam n'a lokaĺu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA