Kirbi: Srbija je ključ stabilnosti na Balkanu!

- SAD podržavaju pristupanje Srbije EU, obraćamo pažnju na taj proces i pokušavamo da pomognemo na načine koji su od koristi svima, ali koja poglavlja će se otvoriti i kojim redom, je odluka EU i njihovih država članica - rekao je ambasador SAD-a

  • 19

Srbija je ključ stabilnosti na Balkanu i svaki korak prema EU predstavlja pozitivan signal investitorima, ocenio je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi.

- SAD podržavaju pristupanje Srbije EU, obraćamo pažnju na taj proces i pokušavamo da pomognemo na načine koji su od koristi svima, ali koja poglavlja će se otvoriti i kojim redom, je odluka EU i njihovih država članica - rekao je Kirbi u intervjuu poslovnom magazinu "BIZLife".

On je ocenio da, kada je u pitanju Briselski sporazum, mišljenje svih strana je da njegova primena još uvek nije kompletna.

- Uvažavamo često ponavljanu posvećenost Srbije potpunoj primeni sporazuma i pozdravljamo konstantni dijalog Srbije sa Kosovom, što bi trebalo da dovede do potpune implementacije - rekao je Kirbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanko Vitomir

    20. novembar 2014 | 06:25

    Srbija je uvek država stabilnosti na Balkana , pa je i sada tako.

  • Petar Pan79

    18. novembar 2014 | 12:52

    SAD-e nas vide kao ključ stabilnosti jer je premijer , na čelu našeg rukovodstva pokazao veliku hrabrost u rešavanju veoma ostljivih pitanja, sprovodjenju reformi u Srbiji, borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i recesije.

  • MIle

    18. novembar 2014 | 12:57

    Ambasador Kirbi je u pravu kad kaže da je sprovodjenje reformi bolono i tekšo jer to je jedini način da nam u budućnosti bude bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA