Bajatović: Nisam ja Putin da zavrćem gas, ali to je nalog!

- To je nalog. Neće biti baš tako lako prvog januara zavrnuti ventil. Nisam ja Vladimir Putin pa da svima zavrnem gas - kaže direktor Srbijagasa

  • 14

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da je od Vlade Srbije dobio nalog da od 1. januara svi moraju da plaćaju gas.

- To je nalog. Neće biti baš tako lako prvog januara zavrnuti ventil. Nisam ja Vladimir Putin pa da svima zavrnem gas - rekao je Bajatović sinoć za RTS.

Prema njegovim rečima, ukoliko se želi da Srbijagas bude konkurentan na tržištu i da se smanji pritisak na budžet, onda "transport gasa mora da bude skuplji za dva dinara, cena mora da bude uprosečena sa ostalim distributerima, a to takođe znači dva dinara više i mrežarina mora biti podignuta na realnu cenu".

Te tri mere će, kako je naveo, doneti nedostajućih oko 100 miliona dolara godišnje budžetu Srbije, što je iznos koji je svake godine nedostajau u poslovanju Srbijagasa da bi on bio rentabilan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    21. novembar 2014 | 15:17

    Bolje da se odradi reorganizacija Nis-a i da se smanje gubici.Dotični gospodin napokon treba da dobije šut kartu.Za njegovu platu od 20000e mesečno može da se prehrani 40 porodica.Kako postiže da obavi 7 funkcija mesečno?

  • Ezra

    21. novembar 2014 | 11:35

    Za te pare ima licno da ides od ventila do ventila,u kojoj si ti bese stranci

  • savica

    21. novembar 2014 | 11:21

    Dobra vest. Ne mozes da se sad vadis da ti je firma u buli i minusu zbog ne placenog gasa. A plata i beneficije su ti vece od Putinovih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA