Vulin: Deca koja su napala Popova su tragičan izuzetak!

- Nemojte odmah da kažete da je Centar za socijalni rad kriv, nije. Uradili su sve po knjizi i po pravilu, u saradnji sa ministarstvima policije i zdravlja. Njih dvojica su tragičan izuzetak s kojim se treba boriti - prokomentarisao je ministar za rad i zapošljavanje povodom napada na srpskog književnika i novinara

  • 21

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da su dva dečaka koja su nedavo napala pisca Rašu Popova žrtve zlostavljanja svojih roditelja, da o njima Centar za socijalni rad brine skoro od rođenja i da je u njihovom slučaju sve urađeno po pravilu.

- Nemojte odmah da kažete da je Centar za socijalni rad kriv, nije. Uradili su sve po knjizi i po pravilu, u saradnji sa ministarstvima policije i zdravlja. Njih dvojica su tragičan izuzetak s kojim se treba boriti -  rekao je Vulin na konferenciji za novinare.

Dečaci su, rekao je ministar, do sada bili smešteni u više od 20 ustanova ali su iz svake bežali i u tome ih nije bilo moguće sprečiti.

- I sada je urađeno sve što se može, i ponovo će ih hvatati i ponovo će ih upućivati u ustanove jer nađite mi hraniteljsku porodicu koja će ih primiti, nađite mi porodicu koja će ih usvojiti, ja ću sve učiniti da se to desi. Ja mislim da će to biti jako teško - kazao je Vulin.

- Sve što je moguće uraditi je da oni opet budu smešteni u neki centar za brigu o deci bez roditeljskog staranja i drugog načina nema jer ne "možete hapsiti decu od 10 godina" - kazao je Vulin.

- Zbog tog strašnog izuzetka neću dići ruku da se hapse desetogodišnjaci. Jedino sto možemo da uradimo kada ih opet policija uhapsi, a to se dešavalo više stotina puta, ona će ih predati Centru za socijalni rad, Centar za socijalni rad će pokušati da nađe hraniteljsku porodicu, neće uspeti, potom će pokušati da nađe usvojitelj i ni u tome neće uspeti - naveo je Vulin.

Vulin je kazao da majka ta dva dečaka ima lažnu ličnu kartu i da ih je napustila, niko ne zna ni kada su deca rođena, a da ih je otac vodio da prose i surovo ih prebijao kad mu ne donesu dovoljno novca.

Kako je naveo, od prvog dana u Ministarstvu za rad upoznat je sa slučajem tih dečaka i oni su toliki problem i jedinstven slučaj u istoriji da je Centar za socijalni rad formirao radnu grupu sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da bi videli šta da rade sa tom decom.

On je dodao da je više od 6.000 dece identične sudbine zbrinuto u centrima, a da su dva dečaka tragičan izuzetak.

Na konferenciji za novinare, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo je rekao da je o nesrećnom incidentu koji se dogodio Popovu pročitao u novinama.

- Znam da se radi o veoma poznatom članu društva koji je puno radio sa decom - rekao je Sen Lo istakavši da je bio veoma iznenađen kada je u nekim novinama pročitao da je Popov prebijen a da je on sam rekao da ga dečaci nisu fizički povredili.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    22. novembar 2014 | 14:02

    Ko je ovo?...

  • nešto se ne uklapa

    21. novembar 2014 | 14:53

    O njima brine Centar za socijalni rad skoro od rodjenja, a otac ih zlostavljao i terao da prose. Kako je to moguće ako je o njima SKORO OD ROĐeNJA brinuo Centar za soc, rad??!

  • $

    21. novembar 2014 | 15:05

    A zašto bre da ih ne hapsite, pa kad je sposoban da krade i da bije može malo i u buvaru da ide. Pitao bih te da tvoje napadne da li bi tako reagovao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA