EU JE GRUBA I PROSTA: Evo kako je predsednik ruske Dume "isprozivao" Evropu zbog Srbije!

- Pre samo nekoliko dana smo čuli grubu i rekao bih, prostu izjavu jednog visokog zvaničnika EU upućenu nezavisnoj i suverenoj državi Srbiji, koja je glasila: "Trebalo bi da se pridružite takozvanim antiruskim sankcijama, inače za vas nema mesta u EU" - rekao je Sergej Nariškin

  • 39

Predsednik Državne dume Ruske Federacije (donjeg doma ruskog parlamenta) Sergej Nariškin izjavio je danas da su pozivi Evropske unije Srbiji da se pridruži sankcijama protiv Rusije "grubi i prosti".

Nariškin ocenjuje da je izjava zvaničnika EU da Srbija treba da se pridruži takozvanim antiruskim sankcijama u suprotnosti sa normama međunarodnog prava

Prema njegovim rečima, takav stav EU je u suprotnosti sa normama međunarodnog prava i zapravo je "ucena"

- Pre samo nekoliko dana smo čuli grubu i rekao bih, prostu izjavu jednog visokog zvaničnika EU upućenu nezavisnoj i suverenoj državi Srbiji, koja je glasila: "Trebalo bi da se pridružite takozvanim antiruskim sankcijama, inače za vas nema mesta u EU" - rekao je Nariškin na međunarodnoj konferenciji u prestonici Kazahstana, Astani.

Prema njegovim rečima, takav stav EU je u suprotnosti sa normama međunarodnog prava i zapravo je "ucena", prenela je ruska agencija Tass.

- Takvi koraci, bez sumnje, nemaju ništa zajedničko sa principima suverene jednakosti niti sa načelima poštovanja u pogledu istorije, kulture i tradicije jedne partnerske države - zaključio je Nariškin.

Prošle nedelje je Johanes Han, komesar EU za politiku susedstva i pregovore o proširenju, koji je u četvrtak boravio u poseti Beogradu, rekao da bi Srbija trebalo da uskladi svoju spoljnopolitičku poziciju sa evropskim stavom namećući antiruske ekonomske sankcije, navodi ruska agencija. U međuvremenu i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić su izjavili da Srbija neće nametati sankcije Rusiji uprkos njihovom cilju pridruživanja Evropskoj uniji, ističe Tass i napominje da je Nikolić priznao da članstvo u EU, kojem Srbija teži, podrazumeva obavezu sleđenja zajedničke spoljne politike.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je u četvrtak da se Moskva nada da će se Srbija setiti prijateljskih odnosa koje ima sa Rusijom kada bude odlučivala da li će se pridruziti sancijama EU protiv Moskve, podseća agencija Tass.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ГОРАН

    24. novembar 2014 | 22:44

    Večina ljudi u Srbiji nije za ulazak u EU. Proverite "gospodo" političari.

  • Toso

    24. novembar 2014 | 18:32

    Opet ce nam Rusi govoriti "ja osvobodil ja j....

  • Mirko

    24. novembar 2014 | 15:10

    Stav Srbije je takav da zeli da spoji istko i zapad.Niko ne moze da nas natera da uvedemo sankcije prijateljskoj Rusiji,kao sto i niko ne moze da spreci napredak Srbije i ulazak u EU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA