I EU I MOSKVA: Vučić kreće u diplomatsku ofanzivu!

Premijer Srbije će najkasnije do februara posetiti Vašington i razgovarati s visokim zvaničnicima SAD, a odmah nakon toga, u martu, poseti i Moskvu

  • 11

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pokrenuće u narednom periodu široku diplomatsku ofanzivu ka najmoćnijim svetskim adresama, da bi sačuvao samostalnu politiku zemlje i poziciju da Srbija napreduje ka EU bez okretanja leđa Moskvi, pišu "Večernje novosti".

Prema informacijama lista, Vučić bi najkasnije do februara trebalo da poseti Vašington i razgovara sa visokim zvaničnicima SAD, a odmah nakon toga, u martu, poseti i Moskvu. Izvori ovog lista navode da će pre ove dve ključne posete premijer Srbije još jednom razgovarati sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel.

Do kraja ove godine najveći test za odnose zemalja EU prema spoljnoj politici Srbije biće samit Kine i 16 država centralne i jugoistočne Evrope 16. decembra u Beogradu, navodi list i dodaje da je Vučić odlučan da u ime države vodi nezavisnu spoljnu politiku, koliko god da ga to politički košta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    25. novembar 2014 | 11:19

    Premijer Aleksandar Vučić vodi jasnu politiku, koja ne trpi ucene, i koja ima jasan cilj i politiku koja ne trguje svojim prijateljstvima. Srbija se nalazi na svom putu ka Evropskoj uniji, i od tog puta se ne odustaje, i Premijer Aleksandar Vučić neće dozvoliti da ga bilo ko ucenjuje na tom putu. Srbija je pokazala da je prijatelj Rusiji, i u teškim trenucima nije uvodila sankcije, i neće uvoditi, bar ne ova Vlada.

  • Ljuba Zemunac

    25. novembar 2014 | 11:18

    Mislim da Vučić ne ide samo da osigura sadašnju politiku Srbije već i da unapredi saradnju sa SAD i Rusijom što je veoma bitno.

  • minerva

    25. novembar 2014 | 14:27

    Vucicu zeli da Srbija bude u dobrim odnosima sa svima i od toga ne odustaje. Svaka mu cast zbog toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA