Čeku: Kosovo će dobiti svoju vojsku!

- Formalizacija kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova kasni zbog nedostatka Skupštine Kosova. Ali ja verujem da će jedna od prvih odluka skupštine biti ozvaničavanje Oružanih snaga Kosova - rekao je odlazeći ministar kosovskih bezbednosnih snaga

  • 20

Odlazeći ministar kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) Agim Čeku rekao je da će Kosovo uskoro imati svoju vojsku i da će na jednoj od prvih sednica Skupštine Kosova, nakon njenog konstituisanja, biti doneta odluka o transformaciji bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

- Formalizacija kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova kasni zbog nedostatka Skupštine Kosova. Ali ja verujem da će jedna od prvih odluka skupštine biti ozvaničavanje Oružanih snaga Kosova - rekao je Čeku u intervuuju za dnevnik "Epoka e re".

On je dodao da čvrsto veruje u realizaciju tog projekta, "jer je to nacionalni projekat i od velikog značaja za zemlju i građane ".

Taj projekat, prema njegovim rečima, ima veoma široku podršku i moćne međunarodne saveznike.

Na pitanje da li za ovu transformaciju mogu da računaju na glasove opozicije, Čeku je rekao da su za nju sve parlamentarne političke stranke i da ne očekuje nikakve probleme ili prigovore.

- Očekujemo glasove i podršku svih, jer formalizovanjem vojske je u interesu Kosova, njenih građana i svih političkih stranaka - ocenio je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    26. novembar 2014 | 19:33

    Kosovo je drzava..svidjalo se to nekima ili ne..tako je..Trebamo graditi sad dobre komsijske odnose..za dobro sviju nas i djece nam nase..Mrznja nidje odvela nije nikoga..20 puta sam zadnjih 2 godina isa u Kosovo u albanske kuce kod prijatelja..docelan sam uvijek ko rod rodjeni..ali sam i '99 imao 6 ljudi u mojoj kuci..to se dovijeka pamti i postuje..Zivjeli.

  • Igor

    26. novembar 2014 | 14:23

    Na Kosovu može biti samo Vojska Srbije! Sve ostale formacije antisrpske NATO alijanse treba deportovati!

  • BokiRS

    26. novembar 2014 | 13:20

    'Oce, ali srpsku vojsku. Puno srpske vojske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA