EDI RAMA I VUČIĆ PONOVO OČI U OČI: Evo kako je protekao sastanak dva premijera (FOTO)

Albanski premijer je na današnjem sastanku sa premijerom Srbije istakao mogućnost stvaranja partnerstva između Srbije i Albanije koje bi poslalo veoma važnu poruku o regionalnoj saradnji, a obojica premijera su konstatovala da postoje potencijali za razvoj saradnje u oblastima ekonomije, energetike i kulture

  • 48

Srpski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je danas, drugog dana Trećeg Samita šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Susret sa Ramom je poslednji u nizu bilateralnih razgovora koje je premijer Vučić imao u okviru Samita.

Dvojica premijera, koji su se sastali na marginama Trećeg samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, konstatovala su da postoje potencijali za razvoj saradnje u oblastima ekonomije, energetike i kulture.

Poseban interes postoji na planu jačanja saradnje u oblasti povećanja obima robne razmene, naglašeno je na sastanku dvojice premijera kojem su prisustvovali i ministri policije, trgovine, ekonomije, obrazovanja, saobraćaja i energetike.

Očekuje se da će mehanizam Kina CIEZ dati svoj doprinos i na planu realizacije zajedničkih infrastrukturnih projekata, naročito projekat modernizacije železničke pruge Beograd - Podgorica i Beograd - Bar, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Naglašena je i potreba za sprovođenjem u delo i zajedničkim nastupom pred evropskim fondovima u vezi sa zajedničkim projektima predloženim tokom Berlinkog procesa u avgustu ove godine.

Rama istakao je mogućnost stvaranja partnerstva između Srbije i Albanije koji bi poslao veoma važnu poruku o regionalnoj saradnji.

Premijer Vučić jutros je razgovarao sa sa šefom madjarske vlade Viktorom Orbanom i premijeorm Makedonije Nikolom Gruevskim.

Predstavnici 16 zemalja učesnica Samita "Beogradski susret" poručili su juče da je saradnja sa Pekingom neophodna starom kontinentu, ocenivši da je ključno osmisliti dobre projekte i efikasno ih primeniti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moljci pojeli dugmad

    17. decembar 2014 | 14:46

    Samo se ti kezi, kod Vucka ne's tako lako proc'

  • Lazar

    17. decembar 2014 | 14:36

    Vucic ga je postavio gde mu je i mesto. Na poslednje mesto.

  • lana69

    17. decembar 2014 | 14:33

    Iako nije zasluzio Vucic ga je lepo docekao i razgovarao. Time je pokazao koliko je dobar i pametan politicar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA