SKANDALČINA! TAČI PRETI SRBIJI ORUŽJEM: Bivši vođa OVK formira i naoružava Vojsku Kosova!

Moramo nastaviti sa uspostavljanjem oružanih snaga Kosova kao malim, domaćim i neofanzivnim snagama koje će funkcionisati u skladu sa Ustavom i pod punom civilnom kontrolom, naveo je kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači

  • 65

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači smatra da Priština treba da nastavi sa uspostavljanjem oružanih snaga Kosova.

- Moramo nastaviti sa uspostavljanjem oružanih snaga Kosova kao malim, domaćim i neofanzivnim snagama koje će funkcionisati u skladu sa Ustavom i pod punom civilnom kontrolom - naveo je Tači u autorskom tekstu u Danasu.

Kako je dodao, uspostavljanje oružanih snaga Kosova "kao multietničke komponente Kosova i regionalne bezbednosne arhitekture, zasnivaće se na strateškoj proceni sektora bezbednosti koji je realizovan u saradnji sa NATO partnerima".

Tači, donedavno kosovski premijer, takođe je istakao da je uspostavljanje formalne veze između kosovskih oružanih snaga (KAF) i NATO "prioritet" i da Priština radi na razvoju "jasnog vodiča" za članstvo u programu partnerstva za mir, dodajući da se taj rad vodi paralelno sa naporima za unapređenje procesa integracije Kosova u EU.

(Telegraf.rs / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bbgg

    25. decembar 2014 | 08:43

    Sačekaj dok nato ode sa Kosova pa da vidimo kakvo ćešse provesti Kosovo je SBINOVO a tise spremaj za Albaniju što prije sveje bolje

  • horvat

    25. decembar 2014 | 08:28

    E moji srbeci, kak ste glupi :)

  • Ljiljana

    25. decembar 2014 | 09:00

    Nezmam za ni jednu zemlju koja je toliko ne poštovana kao Srbija. Niko od političara nema poštovanje u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA