MINISTAR PRAVDE U PRETRESU: Evo kako je Selaković KONTROLISAO rad Višeg javnog tužilaštva! (FOTO)

Ministar pravde je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i rekao da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu podršku u cilju jačanja ljudskih i materijalnih resursa

  • 1

Ministar pravde Nikola Selaković posetio je Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde je sa Viši javnim tužiocem Natašom Krivokapić razgovarao o uslovima rada zaposlenih u ovom pravosudnom organu, kao i efikasnosti rada samog tužilaštva.

Viši javni tužilac Nataša Krivokapić je istakla da je i pored uvođenja tužilačke istrage, Više javno tužilaštvo uspelo da ostvari za 26% bolje rezultate rada u 2014. u odnosu na 2013. godinu. Ona je naglasila da će rešavanje starih predmeta i veći broj sklopljenih sporazuma o priznanju krivice biti i u ovoj godini jedni od prioriteta Višeg tužilaštva.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ministar Selaković je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i rekao da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu podršku u cilju jačanja ljudskih i materijalnih resursa. On je ukazao da je u toku izrada Strategije istraga finansijskog kriminala, koja će unaprediti rad tužilačkog sistema i omogućiti samim tužiocima efikasnije obavljanje posla.

Selaković je rekao da će tokom ove godine otpočeti radovi na rekonstrukciji zgrade u Katanićevoj ulici za potrebe smeštaja Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dok će se sa temeljnim infrastrukturnim radovima na zgradi Palate pravde krenuti početkom naredne godine, čime će tužiocima biti omogućeni mnogo bolji uslovi rada.

 Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prilikom posete Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ministar pravde sastao se i sa javnim tužiocima Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sa kojima je, takođe, razgovarao o unapređenju kapaciteta tih pravosudnih organa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA