Naprednjaci uz pomoć SPS-a i LSV-a SMENILE demokrate s vlasti u Irigu!

Predsednik Skupštine opštine Irig Vladimir Petrović (DS) smenjen je na današnjoj sednici, a na inicijativu devet odbornika SNS-a, dva odbornika LSV-a i jednog iz SPS-a

  • 2

Predsednik Skupštine opštine Irig Vladimir Petrović (DS) smenjen je na današnjoj sednici, a za novog predsednika izabran je Vladislav Ilkić iz LSV-a, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Na sednici sazvanoj zbog smene lokalne vlasti, a na inicijativu devet odbornika SNS-a, dva odbornika LSV-a i jedan iz SPS-a, Snežana Bursać imenovana je za zamenicu predsednika te sremske opštine.

Dosadašnja lokalna vlast, s Vladimirom Petrovićem na čelu, imala je podršku 16 odbornika DS, JS, LDP, PUPS, SRS i Grupe građana koju su činila četiri bivša odbornika SNS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sednica je počela vrlo burno. Demokrate su se već na početku žalili na kršenje procedura i tražili prekid zasedanja, ali je nova vladajuća većina, koju sada čini 13 odbornika od ukupno 20, izglasala dopunjen dnevni red, na kom se nalazi i razrešenje predsednika opštine i imenovanje njegovog zamenika.

Inače, demokrate su sa svojim koalicionim partnerima u skupštini imale većinu od 16 odbornika, ali je na sinoćnjem zasedanju Opštinskog odbora te stranke, formirana nova odbornička grupa od svega šest članova.

SNS na poslednjoj sednici skupštine nije imao nijednog odbornika, a pre dve sedmice formirana je odbornička grupa od čak devet članova, koju čine bivša četiri naprednjaka i po jedan odbornik SRS, URS i JS i dva bivša člana DS.

Demokrate kažu da su već pribavili mišljenje Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu o kršenju procedura, te će tražiti poništavanje odluka donetih na današnjem zasedanju.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Sava

    28. januar 2015 | 20:20

    Vlast u Irigu je bila katastrofa, što je čak i blaga reč. Jedna od najgorih lokalnih vlasti u celoj Srbiji! Čestitke Irižanima.

  • Jeca

    28. januar 2015 | 17:22

    Samo napred SNS!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA