KURC: Put Srbije u EU je nepovratan zahvaljujući Vučiću!

- Vlada premijera Vučića je sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje - kaže Sebastijan Kurc

  • 19

Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga, pre svega, premijera Aleksandra Vučića, ocenio je ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Kurc je ovo izjavio uoči današnje posete predsednika Vlade Srbije Beču.

- Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju - istakao je on u izjavi Tanjugu podsetivši da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da u Austriji postoji brojna srpska dijaspora.

Teme posete biće, između ostalih, kako je najavio, integracija Srbije u EU, produbljivanje bilateralnih odnosa, saradnja u vezi predsedavanja Srbije OEBS-u i Austrije 2017., kao i zajednička borba protiv džihadizma.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović Foto: Tanjug / Sava Radovanović

- Put Srbije u Evropu je jasan i nepovratan i to je zasluga premijera Aleksandra Vučića. Vlada premijera Vučića je sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje - objasnio je Kurc.

Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom i evropsku perspektivu za zemlje čitavog regiona.

Predsednik Vlade Srbije boraviće danas u Beču, gde će se sastati sa predsednikom Republike Austrije Hajncom Fišerom. Nakon toga, predsednika srpske Vlade primiće i ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Na kraju radne posete Beču, premijer Vučić i ministar Kurc prisustvovaće prijemu za srpsku dijasporu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA