Vučić započeo posetu Beču! (FOTO)

Premijer Srbije će nakon susreta sa šefom austrijske države imati sastanak s ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom, koji će prirediti prijem za srpsku dijasporu

  • 1

Srpski premijer Aleksandar Vučić započeo je danas jednodnevnu posetu Beču razgovorima sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

On će nakon susreta sa šefom austrijske države imati sastanak s ministrom inostranih poslova Sebastijanom Kurcom, koji će prirediti prijem za srpsku dijasporu.

KURC: Put Srbije u EU je nepovratan zahvaljujući Vučiću!

- Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Aleksandra Vučića - ocenio je Kurc u izjavi Tanjugu uoči današnje posete srpskog premijera Vučića.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju - istakao je Kurc podsetivši da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da u Austriji postoji brojna srpska dijaspora.

On je podsetio da je vlada premijera Vučića sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje.

Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom i zalaže se i dalje za evropsku perspektivu za zemlje čitavog regiona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JIM

    30. januar 2015 | 17:24

    SA SRECOM PREMIJERU, PA I IZ BECA OCEKUJEMO DOBRE VESTI KO I DO SADA..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA