VUČIĆ: Želimo miroljubivo rešenje za istočnu Ukrajinu!

- Mi sebe ne smatramo najvažnijom zemljom na svetu. Mi smo mala zemlja i činimo najbolje da obavimo naš posao, da nikome ne naudimo, i ako imamo mogućnost da pomognemo u rešavanju problema - rekao je srpski premijer koji se nalazi u poseti Beču

  • 3

Srbija se zalaže za miroljubovo rešenje u istočnoj Ukrajini, rekao je danas u Beču predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Kao predsedavajuća OEBS-u Srbija tesno sarađuje sa Nemačkom i Švajcarskom, budućim i bivšim predsedavajućim ovom organizacijom i učiniće sve da bude proaktivna i marljiva u potrazi za rešenjem krize, objasnio je on u izjavi novinarima posle sastanka sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

- Ne možete reći da će Srbija biti odlučujući faktor. Mi činimo sve zajedno sa evropskim prijateljima da se kriza reši - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje austrijskih novinara.

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

On je naglasio da Srbija ima tradicionalne veze sa Rusijom a da je istovremeno njeno strateško opredeljenje put u EU.

Međutim, primetio je, Srbija nije deo EU i nije pozvana da diskutuje o sankcijama protiv Rusije.

Vučić je izrazio nadu da će Austrije i drugi evropski partneri pronaći najbolji način da se reši kriza.

- Mi sebe ne smatramo najvažnijom zemljom na svetu. Mi smo mala zemlja i činimo najbolje da obavimo naš posao, da nikome ne naudimo, i ako imamo mogućnost da pomognemo u rešavanju problema - rekao je srpski premijer koji se nalazi u poseti Beču.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JIM

    30. januar 2015 | 17:23

    - Mi sebe ne smatramo najvažnijom zemljom na svetu. Mi smo mala zemlja i činimo najbolje da obavimo naš posao, da nikome ne naudimo, i ako imamo mogućnost da pomognemo u rešavanju problema

  • cuci

    29. januar 2015 | 23:32

    Sankcije Rusije ne treba uvoditi,ali podrzavamo integritet ukrajine.

  • davca

    29. januar 2015 | 22:48

    Mi smo mala zemlja i činimo najbolje da obavimo naš posao, da nikome ne naudimo, i ako imamo mogućnost da pomognemo u rešavanju problema..Veoma iskreno receno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA